Zsófi

2022.12.13.

Olvasási idő:

4 perc

Ilyen finom mogyoróvajas kekszet még nem ettél

Meglehetősen gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Tartalmaz C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, káliumot, fehérjét és magas a rosttartalma is. Annak ellenére, hogy a mogyoróvaj fehérjében gazdag, mégsem teljes értékű fehérjeforrás. Ez az alacsony metionin tartalma miatt van, ami egy esszenciális aminosav.

A földimogyoróvaj sokak kedvence, hiszen finom az íze, krémes az állaga és széles körben felhasználható a konyhában. Alkalmas például reggelire, desszertekbe, mártásokba vagy húsok ízesítésére.  

Ha te is beszerezted a mogyoróvajat, akkor gyorsan készíthetünk belőle egy Isteni fahéjas, mogyoróvajas kekszet.

Fahéjas, mogyoróvajas keksz


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 25 perc

Adag: 5 adag (5db/adag)

Sütési idő: 12 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán

A fahéjas, mogyoróvaj keksz receptünkkel egy egészséges, laktató uzsonnát tudsz készíteni az egész családnak, vagy akár a vendégeknek.

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

A krémes állagú mogyoróvajhoz, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a tojást, az eritritet és jó alaposan kikeverjük

2. Lépés

A lisztet keverjük el a sütőporral és a fahéjjal, majd dolgozzuk a masszához és tegyük hűtőbe kb. fél órára (morzsalékos lesz, nem kell összeállnia gombóccá)

3. Lépés

A sütőt melegítsük elő 160 °c-ra

4. Lépés

Vegyük ki a hűtőből a tésztát és diónyi méretű gombócokat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük egymástól kb. 3 cm távolságra, villával kicsit meglapogatjuk és 10-12 perc alatt készre sütjük

Hagyjuk kihűlni és fogyasztható akár reggelire vagy tízóraira


Jó étvágyat! :)

OLDAL TETEJÉHEZ