Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2022.12.20.
Olvasási idő:
3 perc
A régmúlt idők ködéből felbukkant szuper egészséges álgabona lassan meghódítja mind a tudatos táplálkozás híveit, mind pedig azokat, akik ízletes alternatívát keresnek a megszokott köretek helyett.
Gluténmentes, nagyon könnyen emészthető, magas a fehérje tartalma és tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat. Ezenkívül gazdag káliumban, mangánban, kálciumban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz.
Általánosságban elmondható, hogy bármilyen ételben helyettesíthetjük vele a rizst, őrölt változata sütemények készítésére is alkalmas. Mivel a szemeket egy természetes keserű anyag, a szaponin borítja, ezért főzés előtt alaposan át kell öblíteni.
Kategória: Saláta
Előkészítési idő: 10 perc
Adag: 1 fő
Főzési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán
Egy gyors avokádós quinoa salátával mutatjuk meg, hogyan lehet finom és egészséges ételt készíteni a felhasználásával.
1. Lépés
A quinoát átmossuk és serpenyőben lepirítjuk, ettől diós, édeskés ízt kap. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, ízesítjük a két csipet sóval és közepes lángon készre főzzük, ami kb. 15 percet vesz igénybe.
2. Lépés
Közben az avokádót megmossuk, meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, a húsát kockára vágjuk.
3. Lépés
A koktélparadicsomot szintén megtisztítjuk, félbevágjuk, a petrezselymet pedig apróra tépkedjük.
4. Lépés
A koktélparadicsomot szintén megtisztítjuk, félbevágjuk, a petrezselymet pedig apróra tépkedjük.
Már kész is! :)