Zsófi

2023.01.28.

Olvasási idő:

4 perc

Mogyoróvajas falatkák recept

A mogyoróvaj használata is egyre népszerűbb lett, hiszen jó fehérjeforrás és nagyon ízletes. A világon az egyik legnépszerűbb kenhető krém, amit sokféleképpen tudunk felhasználni. Azonban, nagyon figyelni kell arra, hogy hozzáadott zsíroktól és cukortól mentes legyen. A mogyoróvaj B3-vitaminban, E-vitaminban, mangánban, B6-vitaminban és magnéziumban gazdag.

Többféleképpen fogyasztható: kenyérre kenve, sütikbe keverve, palacsintába vagy akár puffasztott rizzsel is tökéletes. Mi egy ropogós mogyoróvajas szeletet hoztunk nektek.

Mogyoróvajas falatkák


Kategória: Uzsonna

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 6 db

Fagyasztási idő: 1 óra

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Vegán

Lehet lágy vagy ropogós, mi a mogyoróvajat mindenhogy szeretjük! Ez a puffasztott rizses mogyoróvajas szelet is nagyon gyors és finom. :)

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Törjük össze kézzel a puffasztott rizst és adjunk hozzá egy evőkanál mogyoróvajat.

2. Lépés

Tegyük 1 órára fagyasztóba. Egy külön tálban az étcsokoládét olvasszuk fel a kókuszolajjal.


3. Lépés

Miután megdermedt a magkrémes puffasztott rizs, mártsuk bele a kókuszolajos csokoládéba.


Jó étvágyat! :)

OLDAL TETEJÉHEZ