Recept

A legfinomabb kókuszgolyó recept

2024. november 4. Zsófi

A gluténmentes kókuszgolyó nemcsak finom, de rendkívül táplálóak is, így tökéletes választás uzsonnára vagy bármilyen napközbeni snacknek. A kókuszgolyó elkészítése nagyon könnyű. A legfinomabb kókuszgolyó természetesen gazdag rostokban, egészséges zsírokban és ásványi anyagokban, amelyek hozzájárulnak az emésztés javításához és az energiatermeléshez. A datolya természetes édességet ad a golyóknak anélkül, hogy hozzáadott cukorra lenne szükség, emellett értékes rostokat és antioxidánsokat biztosít. A magkrémek és a kókuszolaj szintén támogatják a szív egészségét, és segítenek a tartós energiában. A legfinomabb kókuszgolyó a retro kókuszgolyóra emlékeztet, és nemcsak egészségesek, de könnyen hordozhatók is, így bárhol és bármikor fogyaszthatók, amikor egy gyors, tápláló falatra van szükséged!

Kategória: Uzsonna és Desszert
Adag: 12-15db
Nehézség: Gyerekkel is sikerül
Előkészítési idő: 8 perc
Sütési idő:
Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes és Vegán

Alapanyagok

150 g magozott datolya
100 g kókuszreszelék (plusz extra a hempergetéshez)
2 evőkanál kakaópor
50 g zabpehely
2 evőkanál kókuszolaj
1 teáskanál vanília kivonat
1-2 evőkanál mandulakrém (vagy más magkrém)
Egy csipet só

Elkészítés

1. Lépés

Áztasd be a datolyákat 10-15 percre meleg vízbe, hogy megpuhuljanak.

Egy aprítógépbe tedd a datolyákat, kókuszreszeléket, kakaóport, zabpelyhet, kókuszolajat, mandulavajat és a vaníliakivonatot.

2. Lépés

Addig mixeld, amíg egy homogén masszát kapsz. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet.

Formázz kis golyókat a masszából, majd hempergesd meg őket kókuszreszelékben.

3. Lépés

Tedd hűtőbe 20-30 percre, hogy megszilárduljanak.