Recept

Jeges kávé recept

2024. június 25. Zsófi

A jeges kávé recept remek választás lehet azok számára, akik hűsítő, mégis élénkítő italra vágynak a forró nyári napokon, de valaki még télen is szereti. A jeges kávé készítése házilag egyszerű. Gazdag antioxidánsokban. Glutén-, laktóz- és cukormentes, így azok is fogyaszthatják, akik bizonyos élelmiszer-intoleranciákkal küzdenek. A cukormentes édesítésnek köszönhetően alacsony a kalóriatartalma, ezáltal beilleszthető egy kalóriatudatos étrendbe is. Ez a jeges kávé nem csak finom, de segít fenntartani a vitalitást és az energiaszintet anélkül, hogy felesleges adalékokat juttatna a szervezetbe. Jó kis frisssítő ital!

Kategória: Ital
Adag: 1 adag
Nehézség:
Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő:
Allergének:

Alapanyagok

1 csésze hidegen főzött zöldkávé koffeinnel
1 csésze kókusztej
Jégkockák
Eritrit vagy egyéb cukormentes édesítős

Elkészítés

1. Lépés

Előző este készíts egy erős csésze zöldkávét. Forró vízzel öntsd le az őrölt zöldkávét (kb. 1-2 teáskanálnyit), majd hagyd 5-10 percig állni. Szűrd le, és tedd a hűtőbe éjszakára, hogy jól lehűljön.

Hagyd a kávét a hűtőben éjszakára hűlni, hogy másnapra tökéletesen hideg legyen.

2. Lépés

Ízesítsd a kávét eritrittel vagy választott cukormentes édesítőszereddel. Ezt akár már az előző este megteheted, miközben még meleg a kávé, hogy az édesítőszer jobban feloldódjon.

3. Lépés

Tölts egy nagy poharat jégkockákkal. Öntsd rá a hideg kávét. Lassan öntsd hozzá a növényi tejet, hogy szép rétegeket képezzen, vagy keverd össze, ha egyenletesebb ízt szeretnél.

4. Lépés

Kóstold meg, és szükség esetén adj hozzá több édesítőszert. Díszítheted további jégkockákkal, egy szelet citrommal vagy kis fahéjjal a tetején a különleges ízélményért.