Zsófi

2022.12.20.

Olvasási idő:

3 perc

A legfinomabb quinoa saláta avokádóval

A régmúlt idők ködéből felbukkant szuper egészséges álgabona lassan meghódítja mind a tudatos táplálkozás híveit, mind pedig azokat, akik ízletes alternatívát keresnek a megszokott köretek helyett.

Gluténmentes, nagyon könnyen emészthető, magas a fehérje tartalma és tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat. Ezenkívül gazdag káliumban, mangánban, kálciumban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz.

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen ételben helyettesíthetjük vele a rizst, őrölt változata sütemények készítésére is alkalmas. Mivel a szemeket egy természetes keserű anyag, a szaponin borítja, ezért főzés előtt alaposan át kell öblíteni.

Avokádós quinoa saláta


Kategória: Saláta

Előkészítési idő: 10 perc

Adag: 1 fő

Főzési idő: 15 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán

Egy gyors avokádós quinoa salátával mutatjuk meg, hogyan lehet finom és egészséges ételt készíteni a felhasználásával.

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

A quinoát átmossuk és serpenyőben lepirítjuk, ettől diós, édeskés ízt kap. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, ízesítjük a két csipet sóval és közepes lángon készre főzzük, ami kb. 15 percet vesz igénybe.

2. Lépés

Közben az avokádót megmossuk, meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, a húsát kockára vágjuk.

3. Lépés

A koktélparadicsomot szintén megtisztítjuk, félbevágjuk, a petrezselymet pedig apróra tépkedjük.

4. Lépés

A koktélparadicsomot szintén megtisztítjuk, félbevágjuk, a petrezselymet pedig apróra tépkedjük.


Már kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ