Zsófi

2024.09.25.

Olvasási idő:

4 perc

Édesburgonya krémleves recept

Az édesburgonya krémleves nemcsak finom, hanem tápanyagdús is. Az édesburgonya természetesen gazdag rostokban, amelyek segítik az emésztést és hosszan tartó teltségérzetet biztosítanak. Ezenkívül bőséges forrása az A-vitaminnak, amely támogatja a látást és az immunrendszer működését. A levesben használt kókusztej egészséges zsírokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a szív egészségéhez és krémes textúrát adnak az ételnek. A gyömbér és a fahéj nemcsak finom ízt adnak a levesnek, hanem gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkeznek, támogatva az általános egészséget. Ez a krémleves könnyen emészthető, és ideális választás lehet egy tápláló, melegítő őszi étkezéshez, akár ebédre, akár vacsorára.

Édesburgonya krémleves


Kategória: Leves

Előkészítési idő: 10 perc

Adag: kb. 4 adag

Sütési idő: 18-20 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Cukormentes, Laktózmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábosban, és párold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Add hozzá az édesburgonya kockákat, majd öntsd fel a zöldségleves alaplével. Forrald fel, majd alacsony hőmérsékleten főzd 20-25 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.

2. Lépés

Amikor az édesburgonya megfőtt, add hozzá a kókusztejet, a gyömbért, a fahéjat, és ízlés szerint sózd, borsozd. Használj botmixert, és pürésítsd a levest, amíg krémes állagot nem kapsz. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet.

3. Lépés

 Szórj rá friss petrezselymet, pirított magvakat vagy krutont, és már kész is!


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ