Recept

Jeges kávé recept

2024. június 25. Zsófi

A jeges kávé recept remek választás lehet azok számára, akik hűsítő, mégis élénkítő italra vágynak a forró nyári napokon, de valaki még télen is szereti. A jeges kávé készítése házilag egyszerű. Gazdag antioxidánsokban. Glutén-, laktóz- és cukormentes, így azok is fogyaszthatják, akik bizonyos élelmiszer-intoleranciákkal küzdenek. A cukormentes édesítésnek köszönhetően alacsony a kalóriatartalma, ezáltal beilleszthető egy kalóriatudatos étrendbe is. Ez a jeges kávé nem csak finom, de segít fenntartani a vitalitást és az energiaszintet anélkül, hogy felesleges adalékokat juttatna a szervezetbe. Jó kis frisssítő ital!

Kategória: Ital
Adag: 1 adag
Nehézség:
Előkészítési idő: 5 perc
Hűtési idő: 5 perc
Allergének: Vegán

Alapanyagok

1 teáskanál instant kávé
1–2 teáskanál kókuszvirágcukor (vagy más természetes édesítő)
Növényi tej ízlés szerint (pl. zab-, mandula-, rizstej)
Jégkockák
1-2 evőkanál víz

Elkészítés

1. Lépés:
Habosítsd fel kézi tejhabosítóval vagy egy kanállal jól keverd el, míg krémes lesz.

2. Lépés

Adj hozzá sok jégkockát, majd öntsd fel a kedvenc növényi tejedel.

3. Lépés
Szórd meg egy csipet fahéjjal vagy díszítsd citromkarikával extra élményért.

Tipp: Ha még különlegesebb élményre vágysz, próbáld ki vaníliás vagy kókuszos növényi tejjel!