Zsófi

2024.06.10.

Olvasási idő:

3 perc

Rizskása recept

A rizskása gazdag komplex szénhidrátokban, amelyek hosszantartó energiát biztosítanak, így segítve a nap folyamán fenntartani a koncentrációt és az aktivitást. Gluténérzékenyek számára is ideális, ráadásul magas rosttartalma elősegíti az egészséges emésztést és jóllakottság érzetet biztosít. Emellett a rizskása természetes módon alacsony zsírtartalmú, így beilleszthető a fogyókúrázók étrendjébe is. További előnye, hogy rendkívül sokoldalú: ízesíthető gyümölcsökkel, fűszerekkel, vagy édesítőszerekkel, így mindenki megtalálhatja a számára legízletesebb variációt.

Rizskása recept


Kategória: Reggeli

Előkészítési idő: 5 perc

Adag:  1 adag

Főzési idő: pár perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Öntsd a növényi tejet egy közepes méretű lábasba és melegítsd fel közepes lángon.


2. Lépés

Add hozzá a rizskását, a vaníliát és a fahéjat, keverd össze jól. Főzd körülbelül 15-20 percig, gyakran kevergetve, amíg a kása meg nem sűrűsödik.



3. Lépés

Tálald melegen, és szórd meg a tetejét friss gyümölcsökkel vagy diófélékkel.


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ