A spenót, másik nevén paraj értékes zöldségnövényünk, gátolja a szervezet savasodását, lúgosít. Korábban a népi gyógyászatban is alkalmazták, jótékony hatása miatt már évszázadokkal ezelőtt az egyik legértékesebb zöldségfélének tartották. Magnéziumtartalma...
Az aróniát a népi gyógyászatban csodabogyóként is szokták emlegetni. Gyógyító értéke magas P-vitamin, vízben oldódó B1-,B2-,B6-,B9-,B12-,C- és H-vitamin-tartalmának, zsírban oldódó A-,E-és K-vitamin provitamin-tartalmának köszönheti, ezen kívül pektint, szerves savakat, mikroelemeket, cukrot, csersavat...
Az acerola egy vadon termő kis cseresznye, C vitaminban bőségesen gazdag, de nagy mennyiségben tartalmaz más vitaminokat, enzimeket, bioflavonoidokat is. Az amazóniai medencében élő indiánok igazi kincsnek tartották. Az acerola...