Recept

Babka recept

2024. március 8. Zsófi

A gluténmentes babka recept kiváló választás, hiszen nemcsak az egészségtudatosaknak, hanem a család és barátok körében is mindenki számára elérhetővé teszi az ínycsiklandó sütemény élményét. Az eredeti babka recept gluténmentes alternatívája hozzájárul az ünnepi örömteli pillanatokhoz, különleges ízével gazdagítva az ünnepi asztalt. Ahhoz, hogy még finomabb és csokis babka receptet készíts, használj cukormentes törökmogyorókrémet! A kedvenced lesz!

Kategória: Desszert
Adag: 1 nagyobb kalács
Nehézség: Könnyű
Előkészítési idő: 9 perc
Sütési idő: 30-35 perc
Allergének: Gluténmentes

Alapanyagok

3 és 1/2 csésze gluténmentes lisztkeverék
1/2 csésze kókuszvirágcukor
1 csomag száraz élesztő
1/2 teáskanál só
1/2 csésze langyos növényi tej
3 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csésze olvasztott vaj/kókuszolaj
1 csésze gluténmentes törökmogyorókrém

Elkészítés

1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő egy babkaformát és béleld ki sütőpapírral.

A tészta elkészítéséhez keverd össze a gluténmentes lisztet, kókuszvirágcukrot, élesztőt és sót egy tálban.

2. Lépés

Melegítsd fel a növényi tejet, majd keverd hozzá a tojásokat, vaníliát és olvasztott vajat. Hagyd langyosra hűlni. Lassan öntsd a nedves összetevőket a szárazakhoz, és gyúrd össze a tésztát!

3. Lépés

Nyújtsd ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra. Kend meg a törökmogyorókrémmel egyenletesen. Tekerd fel a tésztát, majd helyezd a formába.

4. Lépés

Süsd 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és élvezd a gluténmentes törökmogyorókrémes babkát!