Recept

Kókuszkocka recept

2024. április 5. Zsófi

Ez a legfinomabb kókuszkocka recept egészséges választás, mivel a mandulaliszt és a kókuszliszt kiváló tápanyagforrások. Az egyszerű kókuszkocka gyors recept a pörgős napokra. A puha kókuszkocka receptben a mandulaliszt magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, ami energiát biztosít és segíthet a vércukorszint stabilizálásában. A kókuszliszt gazdag rostokban és ásványi anyagokban, amelyek támogatják az emésztést és az immunrendszert, valamint hozzájárulhatnak a csontok egészségéhez. Ezek az összetevők lehetővé teszik az egészségesebb desszertek elkészítését, amely emlékeztet a retro kókuszkocka receptre, de csökkentve a feldolgozott élelmiszerek és finomított cukrok fogyasztását.

Kategória: Desszert
Adag: 15-20 db (nagyságtól függ)
Nehézség: Könnyű
Előkészítési idő: 8 perc
Sütési idő: 20-25 perc
Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes és Vegán

Alapanyagok

1 csésze mandulaliszt
1/2 csésze kókuszliszt
1/2 csésze kókuszolaj (olvasztott)
1/2 csésze kókuszreszelék
1/2 csésze kókuszvirágcukor
csipet só
1/4 csésze mandulatej
1 teáskanál vanília kivonat vagy vanília aroma
1 tábla (kb. 200 g) vegán étcsokoládé
2 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és béleljünk ki egy négyzet alakú sütőformát sütőpapírral. Egy közepes tálban keverjük össze a mandulalisztet, kókuszlisztet, kókuszreszeléket, kókuszvirágcukrot és sót.

2. Lépés

Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat, mandulatejet és vanília kivonatot vagy aromát. Keverjük össze, amíg egy homogén tészta nem keletkezik. Nyomkodjuk a tésztát az előkészített sütőformába, és egyengessük el. Süssük 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül, majd hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Miközben a sütemény hűl, készítsük el a csokoládébevonatot. Olvasszuk fel a vegán étcsokoládét és a kókuszolajat egy tálban, amíg sima masszát nem kapunk. Vágjuk a kihűlt kókuszkockát kockákra.

4. Lépés

Forgassuk meg a kókuszkockák mindegyik oldalát a csokoládébevonatba, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, hogy a csokoládé megszilárdulhasson. Addig szórjuk meg kókuszreszelékkel az egész kockát. Hagyjuk a csokoládébevonatot teljesen megdermedni, majd tálaljuk vagy tartsuk hűtőszekrényben tárolva.