Recept

Lencse recept

2023. december 13. Zsófi

A beluga lencse fehérjetartalma magas és kiváló rostforrás, támogatja az izomépítést, segíti az emésztést, és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A lencse recept gazdag ásványi anyagokban, mint például vas, foszfor és magnézium, amelyek fontosak az egészséges szervezet működéséhez. A fekete lencse alacsony zsírtartalmával és magas tápértékével hozzájárul az egészséges étrend kialakításához, de akár zöld lencse mellett is dönthetsz. A lencse főzési ideje nem olyan hosszú, könnyen elkészíthető és sokoldalúan felhasználható, így ideális táplálék a kiegyensúlyozott étrend részeként.

Kategória: Köret
Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 20-25 perc
Allergének: Vegán

Alapanyagok

1 csomag fekete vagy zöld lencse
1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál kurkuma
Só és bors ízlés szerint

Elkészítés

1. Lépés

Mossd meg alaposan a lencsét. Egy lábasban forrósítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát üvegesre.

2. Lépés

Adj hozzá a lencsét, köményt, római köményt és kurkumát. Keverd jól össze. Öntsd fel vízzel (kb. 2-3 csésze) és főzd, amíg a lencse megpuhul (kb. 20-25 perc).

3. Lépés

Fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Turmixold vagy törj pépesre a lencsét. Tálald friss korianderrel vagy petrezséllyel a tetején.