Recept

Vegán répatorta recept

2025. január 16. Zsófi

Ez a vegán répatorta recept nagyszerű választás, mivel egyszerű, de tápláló összetevőkből készül. Legfinomabb répatorta, hiszen a reszelt répa természetes édességet ad, és gazdag C-vitaminban, valamint antioxidánsokban, amelyek támogatják az immunrendszer működését. A növényi tej és a kókuszolaj egészséges alternatívák, amelyek nemcsak krémes állagot biztosítanak, de telítetlen zsírsavakat is tartalmaznak. A fahéj és szerecsendió nemcsak az ízeket emeli ki, hanem gyulladáscsökkentő hatásuk is ismert. Az egyszerű répatorta receptben használt kókuszvirágcukor alacsonyabb glikémiás indexű, mint a fehér cukor, így lassabban emeli meg a vércukorszintet.

Kategória: Desszert
Adag: 1 torta
Nehézség: Könnyű
Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 25-30 perc
Allergének: Vegán

Alapanyagok

4 tojás
2 csésze reszelt sárgarépa
1 1/2 csésze tönkölybúzaliszt
1/2 csésze kókuszvirágcukor
1/3 csésze kókuszolaj
1/2 csésze zabtej
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
csipetnyi teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 csésze vegán krémsajt
2-3 evőkanál porcukor vagy juharszirup
1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 20-22 cm-es tortaformát sütőpapírral, vagy kend ki kókuszolajjal. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, szerecsendió és só.

2. Lépés

Egy másik tálban keverd össze a nedves hozzávalókat: növényi tej, olaj és vanília kivonat. Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és keverd össze egyenletesre. Add hozzá a reszelt répát, és óvatosan forgasd bele a masszába.

3. Lépés

Öntsd a tésztát a sütőformába, és süsd 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és egy fogpiszkáló tisztán ki nem jön a közepéből.

4. Lépés

Hagyd a tortát teljesen kihűlni, mielőtt szeleteled és kend le a "mázzal", majd megszórhatod répareszelékekkel, pekándióval vagy dióval.