Zsófi

2024.06.14.

Olvasási idő:

3 perc

Gluténmentes meggyes pite recept

Ez a gluténmentes meggyes pite recept egészséges választás mindenki számára, különösen azoknak, akik gluténérzékenységgel küzdenek. A rizsliszt és a mandulaliszt alapú tészta gazdag rostban és tápanyagokban, mint az E-vitamin és magnézium. A meggy természetes antioxidánsokat tartalmaz, melyek támogatják az immunrendszert, míg a kókuszvirágcukor alacsonyabb glikémiás indexe segít stabilizálni a vércukorszintet. Ez a pite ízletes, egészséges és könnyedén elkészíthető, tökéletes választás egészségtudatos édességkedvelőknek.

Gluténmentes meggyes pite recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag:  1 adag

Sütési idő: 35-45 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő egy piteformát, kenj ki olajjal vagy béleld ki sütőpapírral.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, mandulalisztet, barna cukrot és szódabikarbónát. Add hozzá az olvasztott kókuszolajat és növényi tejet, majd gyúrd össze kézzel, amíg homogén tésztát nem kapsz. A tészta legyen könnyen formázható, de ne ragadjon. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés növényi tejet.

Egy közepes méretű edényben keverd össze a magozott meggyet, barna cukrot, étkezési keményítőt és a citrom levét, valamint reszelt héját. Hagyd állni pár percig, hogy a gyümölcs leve kijöjjön és összekeveredjen a cukorral és keményítővel.


3. Lépés

Nyújtsd ki a tésztát egy lisztezett felületen, hogy megfelelően be tudja fedni a piteformát, beleértve az oldalait is. Töltsd bele a meggyes tölteléket, majd ha maradt még tészta, azt vágd csíkokra és rakd a pite tetejére rácsos mintázatban.

Süsd a pitédet az előmelegített sütőben körülbelül 35-45 percig, vagy amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz.

Hagyd a pitét a formában kihűlni legalább 20-30 percig, mielőtt kivágnád, hogy a töltelék megdermedjen és könnyen szeletelhető legyen.


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ