Hajfestés otthon: 

Kezdj új időszámítást az otthoni hajfestésben!

zSÓFI

2024.02.27.

Olvasási idő:

15 perc

A natúrkozmetikumok az utóbbi időben minden téren bizonyították hatékonyságukat, így most már azt sem kérdőjelezi meg senki, hogy az otthoni hajfestésben is számíthatunk a természetes összetevőkre.


Ha te is fontolgattad, hogy natúr hajfestékre váltasz, jó helyen jársz! A Khadi hajápoló termékei az elhatározást követően minden lépésedet végigkísérik és hozzájárulnak ahhoz, hogy kihozd a legtöbbet a növényi alapú hajfestékekből.


A hagyományos hajfestékek után áttérni a natúr hajfestékekre kicsit olyan, mintha életmódot váltanál: ezt is akkor koronázza siker, ha megteszed a szükséges előkészületeket és körültekintően jársz el, aztán ha belerázódtál, menni fog, mint a karikacsapás. Sőt, könnyen lehet, hogy bánni fogod, hogy nem vágtál bele korábban!


Miért imádja majd a hajad a növényi hajfestékeket?

A legtöbben csak akkor hiszik el, hogy a Khadi növényi hajfestékek mennyire intenzív, mégis természetes színt adnak a hajnak, ha a saját szemükkel látják. A gyógynövényes összetevők a teljes fedés mellett (még őszülő vagy hófehér haj esetén is!) erősítik és egészségtől ragyogóvá teszik a hajkoronádat.


A meseszép hajszínről az ayurvédikus receptúra alapján készült Khadi hajfestékekben rejlő egyedülálló természetes növényi pigmentek gondoskodnak: minél hosszabb ideig hagyod hatni a hajadon, annál intenzívebb színhatásra számíthatsz.


A Khadi szakértőinek köszönhetően igazán színes az a paletta, amelyből kiválaszthatod a hozzád leginkább közel álló árnyalatot: a szőkétől a barnán és a vörösön át a feketéig bármilyen színt megtalálsz!



Tudtad?

A növényi hajfestékek nem tudnak világosabb árnyalatot adni az eredeti hajszínednél, mert a növényi színezék – szemben a hagyományos hajfestékkel – nem hatol be a haj belső szerkezetébe, cserébe viszont nem is károsítja azt.

Festett, mégis természetes

Hogy stílusosan fejezzük ki magunkat, azt mondjuk, hogy a Khadi növényi hajfestékeket igazán sokszínűen használhatod:


● Szuper választás, ha természetes tartós hajfestéket keresel

● Ha natúr hajfestékkel adnál új színt a hajtövednek

● Vagy ha egyszerűen csak felfrissítenéd és intenzívebbé tennéd eredeti hajszínedet

A 100% természetes hajfestékek a hajszerkezet károsítása nélkül váltják valóra azt a vágyadat, hogy a hajszálaid ragyogó színben pompázzanak, teljes őszhaj-fedéssel.


Így fogj hozzá a természetes otthoni hajfestéshez

Mielőtt bármibe is belekezdenél, amolyan nulladik lépésként azt kell eldöntened, hogy melyik árnyalat rabolja el leginkább a szívedet. Meg fogsz lepődni, milyen sok színből választhatsz: a hamvasbarna, a mogyoróbarna, a középszőke vagy az intenzív élénkvörös csak néhány a sok közül, amelyikbe első látásra beleszerethetsz!


Ha megvan, melyik a te színed, fontos betartanod az alábbi lépéseket ahhoz, hogy a természetes növényi pigmentek a lehető legjobban megtapadhassanak a hajszálaidon.


Első lépésként a hajad mélytisztítását kell elvégezned. Ezt akkor sem szerencsés átugranod, ha korábban nem használtál kémiai hajfestéket, mert a szintetikus hajápolók is útját állhatják a szemet gyönyörködtető végeredménynek. Ehhez a legjobb választás a mélytisztító ayurvédikus hajpakolás, amit elég néhányszor felvinned a természetes hajfestés előtt. Hidd el, megéri türelmesnek lenni!


A szilikon és a hagyományos hajformázó termékek a műanyag fóliához hasonló réteggel vonják be a hajat, ezzel akadályozva a természetes hajszínezők megfelelő tapadását. A mélytisztító hajpakolás hatékonyan távolítja el ezeket a szennyeződéseket, így a színpigmentek optimálisan körbe tudják vonni a hajszálakat a ragyogó, tartós és intenzív szín érdekében.


Tovább fokozhatod a gondos előkészítést, ha a klasszikus samponodat az 5 féle ayurvédikus sampon egyikére cseréled. Az Amla sampon volumennövelő, a Levendula sampon nyugtatja az érzékeny és irritált fejbőrt, a Neem sampon a korpás és viszkető fejbőr legjobb barátja, a Rózsa sampon az igénybevett és száraz haj megmentője, míg a Shikakai sampon intenzív hidratálást biztosít a töredezett hajnak.


Így fesd otthon a hajad növényi hajfestékkel

Akármelyik színárnyalatot választod, lényeges, hogy mindig tiszta, szintetikus anyagoktól mentes samponnal frissen mosott hajon használd a natúr festéket. Ha hajad világosabb színű, őszülsz vagy nagyon igénybevett, festés előtt használd a Khadi Color-Prep előpigmentáló és színerősséget fokozó alapozó terméket, ami hagyományos ayurvédikus módon regenerálja a hajat és a fejbőrt. A hajszálakat keratinos kezeléssel teszi egészségtől ragyogóvá, a benne lévő gyógynövények pedig erősítenek és védenek, a hajszálakat és a fejbőrt hidratálttá, táplálttá teszik.


A Khadi növényi hajfestékeket por formában találod a dobozban, ezt neked kell a kiválasztott árnyalatnak megfelelő hőmérsékletű vízzel krémes állagúra keverni, ecsettel minél egyenletesebben felvinni a hajadra, és az előírt hatóidő lejártáig fennhagyni.


Az egyes színek más-más hőfokot és hatóidőt igényelnek: a természetes hajfestéket 30 és 120 perc közötti ideig kell a hajon hagyni, az intenzívebb színárnyalat elérése érdekében. Ha viszont csak felfrissítenéd a hajszínedet, nem pedig új árnyalatot adnál a hajadnak, a 15-30 perces hatóidő is elegendő.

Amíg a növényi hajszínező pigmentek teszik a dolgukat, érdemes folpackkal vagy kimondottan hajfestéshez készített kendővel beborítani a hajat. Ha lejárt a hatóidő, távolítsd el, és bő vízzel alaposan mosd le a hajfestéket.


Így ápold a festett hajat

Fontos, hogy az elkövetkező 1-2 napban ne használj sampont, mert a hajszín mélysége nem alakult ki teljesen! A színpigmentek fixálásában a Khadi Strong Amla ayurvédikus hajolaj nagy segítséget nyújt, de a hajápolási rutinod részévé válhat a nyugtató és harmonizáló hatású Neem Harmony ayurvédikus hajolaj vagy a vékonyszálú hajnak erőt és tartást adó Vitality Grow ayurvédikus hajolaj.


A 100% természetes és vegán, ayurvédikus receptúra alapján készült hajolajakból kevés is elég ahhoz, hogy látványos hatást érjenek el. A fejbőrbe is érdemes bemasszírozni, majd a hajtövekre és a hajszálakra is felvinni egészen a hajvégekig, hogy mindenütt kifejthessék a hatásukat. Ezután törölközőbe kell csavarni a hajat és várni, hogy az értékes összetevők belülről szépítsék a hajad.


A hatóidő 20-30 perc, de ha úgy érzed, hogy a hajadnak extra gondoskodásra van szüksége, akár egész éjszakára is fennhagyhatod – a hatóidő lejárta után moss hajat natúr samponnal, és gyönyörködj a végeredményben: a többlépcsős natúr hajápolásnak köszönhetően a hajad nemcsak egészségesnek és erősnek látszik majd, hanem tényleg azzá válik!


Kedvenc hajfestékeink

Sale Off
Sötétbarna növényi hajfesték por - 100g

Khadi

4 999 Ft
Sale Off
Hamvasbarna növényi hajfesték por - 100g

Khadi

4 999 Ft
Sale Off
Sötétszőke növényi hajfesték por - 100g

Khadi

4 999 Ft
OLDAL TETEJÉHEZ