Ginseng

A ginzenget évszázadok óta használják a hagyományos kínai orvoslásban.
Ez a lassan növő, rövid, húsos gyökerű növény a termesztési időtől függően háromféleképpen osztályozható: friss, fehér vagy vörös.
A friss ginzenget 4 év előtt, a fehér ginzenget 4-6 év között, a vörös ginzenget pedig 6 vagy több év után takarítják be.
Ennek a gyógynövénynek számos fajtája létezik, de a legnépszerűbb az amerikai ginzeng (Panax quinquefolius) és az ázsiai ginzeng (Panax ginseng).
Az amerikai és az ázsiai ginzeng aktív vegyületek koncentrációjában és a szervezetre gyakorolt hatásában különbözik. Úgy tartják, hogy az amerikai ginzeng nyugtató hatású, míg az ázsiai ginzeng élénkítő hatású.
A ginzeng két jelentős vegyületet tartalmaz: a ginzenozidokat és a gintonint. Ezek a vegyületek kiegészítik egymást az egészségügyi előnyök biztosítása érdekében.

Szűrők

Rendezés: