Recept

Zöld smoothie

2024. április 12. Zsófi

A reggeli zöld smoothie elkészítésekor használt alapanyagok, mint például a kelkáposzta, zeller, zöld alma, citrom, gyömbér és chlorella, mind hozzájárulnak az egészséghez. A zöld smoothie recept rostbangazdagsegítik az emésztést és hosszabb ideig teltségérzetet biztosítanak. C-vitaminban és antioxidánsokban gazdagok, erősítik az immunrendszert és védik a sejteket. A gyömbér gyulladáscsökkentő hatással bír, támogatja az emésztőrendszert. A chlorella pedig tele van fehérjével és vitaminokkal, támogatva az energiaszintet és az általános egészséget. Összességében a reggeli zöld smoothie finom és tápláló választás az egészséges életmódhoz.

Kategória: Reggeli, Uzsonna és Ital
Adag: 1 ital
Nehézség: Könnyű
Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő:
Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Vegán és Laktózmentes

Alapanyagok

1-2 marék friss kelkáposzta levelek
1 zöld alma
kb. 1-2 cm gyömbér vagy kiskanál gyömbérpor
1-2 teáskanál chlorella por
1-2 csésze tiszta víz

Elkészítés

1. Lépés

Moss meg alaposan minden zöld alapanyagokat. Vágd fel a kelkáposztát, a zellert és a gyömbért kisebb darabokra, hogy könnyebben turmixolható legyenek. Helyezd az összes hozzávalót a turmixgépbe. 

2. Lépés

Adj hozzá citromlevet és a chlorella port. Önts hozzá 1-2 csészényi tiszta vizet vagy jégkockákat a turmixolóban, hogy az állag igény szerint krémesebb vagy hígabb legyen.

3. Lépés

Turmixold az összetevőket addig, amíg teljesen sima állagú, és nincsenek darabos részek. Öntsd a smoothie-t poharakba és azonnal fogyaszd, hogy a lehető legtöbb tápanyagot megőrizze.