A Rapunzel Naturkost Európa egyik vezető biogyártója. Az egész nagyon kicsiben kezdődött: 1974-ben Joseph Wilhelm és Jennifer Vermeulen önellátó közösséget alapított egy farmon egy kis egészséges élelmiszerbolttal a bajorországi Augsburgban.... Tovább olvasom
A Rapunzel Naturkost Európa egyik vezető biogyártója. Az egész nagyon kicsiben kezdődött: 1974-ben Joseph Wilhelm és Jennifer Vermeulen önellátó közösséget alapított egy farmon egy kis egészséges élelmiszerbolttal a bajorországi Augsburgban.
A cég több mint 45 éves története során ez egy nemzetközi családi vállalkozássá fejlődött, több mint 450 alkalmazottal és mintegy 550 vegetáriánus biotermékkel. A termékek több mint felét a legaui központban gyártják és csomagolják.
A Rapunzelt az a mélységes vágy alapította, hogy segítsen egy egészségesebb és igazságosabb világ kialakításában. Fenntarthatóan szeretnénk megművelni a földet, hogy a jövő generációi számára is érdemes legyen benne élni.
A Rapunzel számára a bioélelmiszerek termesztése és előállítása magában foglalja az energia és az erőforrások takarékos felhasználását is.
„Csomagolás, energiaellátás és logisztika tekintetében nem fogyasztunk többet a szükségesnél, 100 százalékban megújuló energiát használunk, és minden tetőfelületen napelem modulokat helyeztünk el.
Emellett úgy gondoljuk, hogy az ökológiai fenntarthatósághoz mindig gazdasági és társadalmi fenntarthatóság szükséges. „
A HAND IN HAND egy fair trade program, amelyet a Rapunzel fejlesztett ki HAND IN HAND beszállítókkal és független szakértőkkel együtt. Kezdettől fogva ötvözi a méltányos kereskedelem és az ökológiai gazdálkodás gondolatát.
A fair trade program kiegészül a HAND IN HAND adományozással, amellyel a Rapunzel ökoszociális projekteket támogat. Saját termesztési projektjeivel a Rapunzel világszerte népszerűsíti a biotermesztést.
Eredeti olasz recept szerint készült, enyhén diós, fűszeres vegán pesto, friss bazsalikommal. Ajánljuk tésztákhoz, saláták, zöldségtálak ízesítésére. Felbontás után hűtőszekrényben tartandó és hamar felhasználandó. Sajt helyett értékes olajos magvakat tartalmaz,...
Tisztán növényi alapanyagokból, élesztő nélkül készült. (Candida betegek is fogyaszthatják.) Magas zöldségtartalommal rendelkezik. Ajánljuk mindazoknak, akik szívesen lemondanak az élesztőről. Mindenféle ízfokozótól, adalékanyagtól és tartósítószertől mentes. Felhasználás: 1 leveskockát tegyünk...
Eredeti svájci csokoládé. Kakaótartalom: min. 55% Élvezze ebben a csokoládéban a gyömbér melegítő hatását, intenzív aromáját! Összetevők: barna nádcukor*, kakaómassza*, kandírozott gyömbér 15% (gyömbér*, nádcukor*), kakaóvaj*, bourbon vanília*. *= ellenőrzött...
A hajdina csíra édes ízű, diós jegyekkel. Ideális feltét salátákhoz, turmixokhoz vagy mártogatósokhoz. A csírák fogyasztása a legfontosabb vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek hozzáadásának legegyszerűbb módja, másodlagos fitokemikáliák és rostok az...
Eredeti svájci csokoládé. Kakaótartalom: min. 40% A csokoládéban lévő rizsszirup adja meg a terméknek a teljes tej jellegét. Ajánljuk mindazoknak, akik mindennemű állati eredetű összetevőről le szeretnének mondani, illetve azoknak,...
A cukornád-melasz egy igazi vitalitást okozó energiabomba. Kimagasló mennyiségben tartalmaz magnéziumot, kalciumot, vasat, káliumot és további létfontosságú nyomelemeket. Adalékanyag nélkül tisztán kerül töltésre. Fogyasztható tisztán kenyérre kenve, forró tejbe keverve...
Ez az aromás babfajta főzéskor elveszíti fekete színét. Ajánljuk kukoricából és kölesből készült ételekkel együtt, valamint a mexikói konyha alapanyagaként. Összetevők: fekete bab egyéb allergének:- Átlagos tápérték 100g termékben:Energia: 1281kJ/304kcal...