Egészséges ételek

Egészséges ételek

Egészséges ételek 

 

Amikor az egészséges táplálkozásról van szó, sokan küzdenek azzal, hogy ragaszkodjanak ahhoz, ami a legjobb. Az olyan dolgok, mint a zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék a kiegyensúlyozott étrend alapvető részei. Itt megnézünk néhányat a legtáplálóbb, valamint egyéb finom, egészséges ételek közül, amelyeket könnyű beilleszteni a mindennapokba. 

 

Finom és tápláló egészséges ételek:

Zab

A zabot nem is lehetne egyszerűbb beépíteni a napi étrendbe. Főzz meg egy csésze zabot vízben, tejes vagy növényi tejben, vagy az általad választott kombinációban egy kiadós reggelihez, amely ebédidőig táplál. A zab segíthet javítani az emésztés egészségét, tápanyagokban gazdag és természetesen gluténmentes. Nincs kedved forró zabkását enni reggelire egy meleg nyári napon? Áztasd be az adagot egy éjszakára hűtőszekrényben, hogy finom és frissítő reggelit tudj tálalni.


Diófélék

A diófélék kényelmes és egészséges rágcsálnivalók, ideálisak, ha útközben magaddal viszed, vagy a tárolószekrényben tartod őket. Rengeteg különböző diófajta létezik, amelyek mindegyike egyedi egészségügyi előnyökkel büszkélkedhet. A mandula kalciumban és E-vitaminban gazdag, míg a kesudió jelentős mennyiségű fehérjét, vasat és cinket tartalmaz.

Akár főzöl velük, akár rágcsálnivalóként eszel egy marék diót, ezek a kis tápanyag-erőművek nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy a napi étrenddel javítsd az egészségedet. 

Áfonya

Az áfonyát gyakran "szuperélelmiszerként" emlegetik, köszönhetően magas antioxidáns-, C-vitamin- és oldható rosttartalmának. Nem okozhat gondot, ha ezt az édes kis gyümölcsöt beilleszted a mindennapjaidba. Próbáld ki, hogy áfonyát szórsz a zabkásádra, vagy adj hozzá egy turmixhoz vagy egy éjszakai zabkásához a dupla pontokért! 


Gomba

Sokféle ehető gombafajta létezik, köztük a jól ismert gombák, osztrigák és csiperkegombák. Minden gomba egyedi tápértékkel rendelkezik, amely magában foglalja a fehérje, a rostok, a B-vitaminok és az antioxidáns szelén szintjét. A gomba ízletes ízzel büszkélkedhet, amely tökéletesen illik számos sós ételhez. A levesektől és pörköltektől kezdve a pitéken át a currykig, tésztákig és omlettekig ezek a tápanyagokban gazdag gombák könnyen beépíthetők a rendszeres étrendbe. A gomba akkor is kiváló választás, ha vegetáriánus vagy, és a húsos ízt és textúrát szeretnéd élvezni a főzésben. 


Spenót

Ez a sötét leveles zöldség ugyanabba a családba tartozik, mint a cékla, a mángold és a quinoa, így nem meglepő, hogy a spenót tele van tápértékkel. Talán a legismertebb ilyen előnye a magas vastartalma. A vas döntő szerepet játszik a vörösvérsejtek egészségében, amelyek segítenek az oxigén szállításában a szervezetben és az energiaellátásban. Magas vastartalma mellett a spenót a mangán és a magnézium mellett A-, C-, K- és B12-vitamin jó forrása is. Ezt az enyhe ízű levelet könnyű beilleszteni a mindennapokba. Akár egy szendvicshez adsz belőle, akár salátaalapanyagként használod, vagy néhány marékkal belekevered egy meleg ételbe, a spenót a legtöbb sós ételben kiválóan működik. Ha úgy gondolod, hogy hiányzik valamelyik alapvető ásványi anyag a rendszeres étrendedből, akkor egy jó minőségű ásványianyag-kiegészítővel bármikor felturbózhatod magad. 

Vitaminok az egészséges életmód mellé: Holland & Barrett vitaminok

Következő olvasása

Érdekességek és tudnivalók
Karácsonyi puding recept
Érdekességek és tudnivalók
Palacsinta manuka mézzel

Megjegyzés

Megjelenés előtt minden megjegyzés moderálásra kerül

Ezt a webhelyet a hCaptcha rendszer védi, és a hCaptcha adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.