Hogyan maradjon egészséges

a gyerekek az iskolában 

zSÓFI

2023.04.11.

Olvasási idő:

9 perc

Nem vagy ott ebédidőben, hogy ellenőrizd, hogy a gyerekek megeszik-e a zöldséget - és amikor hazaérnek, csak a tévé előtt akarnak pihenni. Hogyan segíthetsz gyermekednek elkerülni az egészségügyi kockázatokat? 

Változatos egészséges reggeli

Igen, a rajzfilmfigurákkal díszített cukros gabonapelyheket nehéz legyőzni, de az egészséges reggelit ízletesen csábítóvá teheted. Maximalizáld az agyi teljesítményt a táplálkozás okos megközelítésével. A tojás kolint tartalmaz, amely fontos a memória fejlődéséhez, ezért tálalj nekik egy finom omlettet. A mogyoróvaj E-vitamint és tiamint tartalmaz, amelyekről úgy gondoljuk, hogy segítik a szellemi funkciókat - kend meg teljes kiőrlésű pirítóssal. A zab, a bogyós gyümölcsök, a növényi tejek szintén fantasztikus agyi táplálékok, ezért egy reggeli turmix is tökéletes választás. 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Az asztma enyhítése vitaminokkal

A gyermekkori asztma egyre gyakoribb, és az egyik legfőbb ok, amiért a gyerekek hiányoznak az iskolából. Az asztma az alvást is zavarja, ami aztán kihat a koncentrációs szintre. Néhány apró változtatás az étrendben mindent megváltoztathat.


Az omega-3-ról úgy gondolják, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonságokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a tüneteken; próbáld meg lenmagot, szójababot és diót adni az ételekhezHasználj bogyós gyümölcsöket és leveles zöldeket is - amelyek tele vannak C-vitaminnal -, amelyek erősíthetik az immunrendszert; pürésítsd a kelkáposztát vagy a spenótot természetes édes málnával és áfonyával, majd adj hozzá vizet, és fagyaszd le nyalókaformákban. Ha még mindig nehéz rávenni a gyerekeket, hogy eleget egyenek ezekből az ételekből, a finom vitaminban gazdag gumicukor lesz a megoldás.

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Vizsgastressz legyőzése

Egy nemrégiben iskolavezetők körében végzett felmérés szerint a dolgozatot író általános iskolás gyerekeknél a vizsgaidőszakban a stressz nagyobb mértékű jelei mutatkoznak, és általában véve a tanulók körében is nő a szorongás.

Segítsen ennek leküzdésében meditációval, jógával és egészséges táplálkozással. A japán buddhista szerzetesek részben az általuk fogyasztott zöld teában található L-theanin nevű aminosavnak köszönhetően képesek voltak órákon át meditálni. Egyes tanulmányok szerint ez csökkenti a szorongást, és segít a vizsgák alatti összpontosításban. 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Az alvás megfelelő beállítása

A szabadban, a napsütésben való tartózkodás segít szabályozni a gyerekek alvási ciklusát a melatoninszint növelésével, de sajnos a tévénézéssel és konzoljátékokkal töltött végtelen idő miatt egyre kevesebb időt töltenek a szabadban és játszanak. Ha ehhez hozzáadjuk a képernyők által kibocsátott kék fény melatoninszintet csökkentő hatását, akkor megvan az alvásadósság receptje - ami nem jó hír, hiszen a gyerekeknek legalább kilenc-tíz órára van szükségük éjszakánként.

Az alváshiány gyenge koncentrációhoz és tanulási nehézségekhez vezet - ez pedig akkor jelent problémát, amikor a gyerekek a vizsgáikra készülnek. Az alváshiány hatásai ellen úgy segíthetsz, ha lefekvés előtt két-három órával "technológiamentes zónákat" alakítasz ki, és fontolóra vehetsz egy természetes alvássegítő készítményt, például párnaspray-t. 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Egészséges táplálkozás

Az egészséges választások ösztönzésében segíthet, ha gondoskodsz arról, hogy a családi étkezések során a gyerekek nagyobb mennyiségű gyümölcsöt, zöldséget, rostot, kalciumban gazdag ételeket és vitaminokat fogyasztanak, mint azok a gyerekek, akik külön étkeznek. Ráadásul bebizonyosodott, hogy minél többet eszik együtt a család, annál valószínűbb, hogy a gyerekek általában véve egészséges táplálkozást választanak. 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Források:


www.bbc.co.uk/news/health-38743765

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16531187

www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1323893014000100

www.theguardian.com/education/2017/may/01/sats-primary-school-children-suffering-stress-exam-time

www.independent.co.uk/news/education/education-news/uk-school-increase-class-sizes-due-to-underfunding-a7658941.html

www.psychologytoday.com/blog/the-power-prime/201212/how-technology-is-changing-the-way-children-think-and-focus

www.independent.co.uk/news/education/education-news/uk-schools-mental-health-surge-support-issues-children-pupils-nasuwt-barnardos-a7682751.html

https://opto.ca/health-library/blue-light-is-there-risk-of-harm

www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464611000351

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/

www.express.co.uk/news/uk/666701/British-bulldog-banned-UK-school-concerns

www.theguardian.com/education/2017/aug/25/school-nurse-shortage-putting-childrens-lives-at-risk

www.telegraph.co.uk/education/2017/01/27/every-school-uk-needs-nurse-establish-protect-mental-well-being/

 

OLDAL TETEJÉHEZ