Szúnyog elleni növények és olajok

zSÓFI

2023.06.05.

Olvasási idő:

10 perc

A szúnyogok kellemetlenséget jelenthetnek, megzavarják a szabadtéri tevékenységeinket és egészségügyi kockázatot jelentenek. Megmutatjuk nektek az illóolajok és a gyógynövények szúnyogriasztó erejét! Ismerd meg a hatékony természetes módokat, amelyek távol tartják ezeket a bosszantó szúnyogokat. Mely illóolajok és gyógynövények segíthetnek abban, hogy a szúnyogok nélkül élvezhesd a közelgő nyári napokat? Olvass tovább!

Citronellaolaj


A citronellaolaj hatása már régóta ismert, hiszen erős szúnyogriasztóként tartják számon. A Cymbopogon nemzetség leveleiből és szárából kivont illóolaj erős és frissítő citrusos illatáról ismert. A citronellaolaj elüldözi a szúnyogokat, megnehezítve számukra, hogy megtaláljanak és megcsípjenek. 


Hogyan használd?

-Készíts házi spray-t: a citronellaolaj vízzel és egy olajjal ( pl. kókuszolajjal való hígításával). Fújjad be a keveréket a bőrödre vagy ruhádra, mielőtt a szabadba indulsz.

-Gyújts citronellaolajjal töltött gyertyákat, vagy használj citronellaolajat diffúzorokban, hogy szúnyogmentes zónát hozz létre szabadtéri környezetben is.


Termékeink: Laboratoire Altho Bio Jávai Citronella Illóolaj – 30ml és 10ml, Serafirm Citronella illóolaj - 10ml, Anandam Jávai Citronella illóolaj bio - 10ml

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Levendula olaj

A levendula széles körben ismert nyugtató illatáról, de természetes szúnyogriasztó tulajdonságokkal is rendelkezik. A levendula erős illata elrejti a szúnyogokat csalogató vonzóanyagokat, így csökkenti a szúnyogcsípések valószínűségét. 


Hogyan használd?

-Ültess levendulabokrokat vagy virágokat a kertbe vagy a kültéri területekre, hogy természetes módon elriasszad a szúnyogokat.

-Használj a levendula illóolajat úgy, hogy hígítod olajjal (pl.kókuszolajjal), és alkalmazzad a bőrödön vagy a ruházatodon.

-Helyezz szárított levendulás tasakokat hálószobádba vagy szabadtéri ülőhelyeiden a szúnyogok elriasztására és kellemes hangulat megteremtésére.


Termékeink: Laboratoire Altho Bio Orvosi Levendula Illóolaj – 10ml, Laboratoire Altho Bio Levendula Super Illóolaj – 10ml, Laboratoire Altho Bio Levendula Super Illóolaj – 30mlAromax Levendula illóolaj - 10ml

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Eukaliptusz olaj

 Az eukaliptuszfa leveleiből nyert eukaliptuszolaj olyan vegyületeket tartalmaz, mint a cineol, amelyek hatékony szúnyogriasztóként hatnak. 


Hogyan használd?

-Keverd össze az eukaliptuszolajat egy olajjal, és a természetes védelem érdekében vidd fel a szabad bőrödre vagy a ruházatodra.

-Égess eukaliptuszolajjal töltött gyertyákat, vagy használj eukaliptuszolajat diffúzorokban, hogy elűzzed a szúnyogokat a környezetedből.


Termékeink: Laboratoire Altho Bio Eukaliptusz Illóolaj – 10ml, Laboratoire Altho Bio Eukaliptusz radiata Illóolaj – 10ml, Serafirm Eukaliptusz illóolaj - 10ml

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Geránium olaj

A geránium természetes szúnyogriasztóként hat a szúnyogok ellen. Olyan illatot bocsát ki, amely elriasztja a szúnyogokat.


Hogyan használd?

-Hígítsd fel: Keverj össze néhány csepp gerániumolajat egy olajjal (pl. kókuszolajjal vagy jojobaolajjal). Ez segít abban, hogy az olaj biztonságosan felhíguljon és alkalmas legyen a bőrön való alkalmazásra.

-Óvatosan vidd fel a hígított gerániumolajat a bőrödre (pl. a karjaidra, lábaidra és a nyakadra). Kerüljed az érzékeny területekre vagy a sérült bőrre való felvitelt.


Alkalmazd újra: Néhány óránként vagy szükség szerint alkalmazd újra az olajat, különösen, ha olyan területen tartózkodsz, ahol nagy a szúnyogpopuláció.


Termékeink: Laboratoire Altho Bio Geránium illóolaj - 5ml

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Összegzés

A természetes olajok és gyógynövények erejét kihasználva hatékonyan elriaszthatod a szúnyogokat anélkül, hogy vegyszerekkel terhelt megoldásokhoz folyamodnál. A citronellaolaj, a levendula és az eukaliptuszolaj természetes és illatos alternatívákat kínál a szúnyogok távol tartására. Kísérletezz ezekkel a szerekkel, és fedezzed fel a legjobban működő kombinációt. Élvezd a közelgő nyarat, tudva, hogy védve vagy a szúnyogoktól és potenciális egészségügyi kockázatoktól. Maradj biztonságban, maradj szúnyogmentes!


Nem tudsz dönteni? Bioboltunkban kipróbálhatod az illóolajok magával ragadó illatait. Válaszd ki, hogy téged melyik illat varázsol el. Széles illóolaj választékkal várunk, egészen a szúnyogok elleni illatoktól kezdve a rózsabokrok illatát felidéző illóolajokon keresztül a nyugtató citromfűig, mindent megtalálsz! Szeretettel várunk!


Megjegyzés: Ne feledd, hogy mielőtt bármilyen illóolajat használnál a bőrödön, végezz próbát, és konzultálj egészségügyi szakemberrel, ha bármilyen különleges aggályod vagy allergiád van.

Kedvenc szúnyog elleni illóolajok

Sale Off
Bio Geránium illóolaj 5ml
3 990 Ft
Sale Off
Bio Eukaliptusz illóolaj 10ml
1 990 Ft
OLDAL TETEJÉHEZ