Az egészséges reggeli rutin fontossága 

zSÓFI

2023.05.03.

Olvasási idő:

5 perc

Függetlenül attól, hogy délelőttnek tartod magad, vagy szeretsz feküdni, fontos, hogy a napod első néhány órájában legyen valamiféle szerkezet. Kíváncsi vagy, miért, vagy hogyan tudnál javítani jelenlegi szokásaidon? Íme a teljes útmutatónk az egészséges reggeli rutin eléréséhez. 

Miért fontos az egészséges reggeli rutin? 

Számos előnye van annak, ha nem csak egyszerűen kigurul az ágyból, lehúz egy tál gabonapelyhet, és kiszalad az ajtón. Ha reggelente rohanónak érzed magad, és nincs elég időd a jólétét támogató dolgokra, az számos dologra negatív hatással lehet, beleértve a termelékenységet, az önbizalmat, a stresszszintet és az általános érzelmi egészséget.

Ehelyett arra kell törekedned, hogy reggelente elegendő időt hagyj magadnak, hogy gyengéden felébresszed a tested, egy tápláló ételt egyen, és felkészüljön a következő napra. 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Milyen dolgokat érdemes beépíteni az egészséges reggeli rutinba? 

A reggeli rutinod teljesen egyedi lesz számodra; azonban érdemes megfontolni a következő dolgok beépítését:

• Ízletes és tápláló reggeli fogyasztása. Ideális esetben magas rosttartalmú és fehérjedúsnak kell lennie, hogy ebédidőig jóllakott legyél.

• A testmozgás valamilyen formája. Legyen szó edzőteremről vagy egy gyors otthoni edzésről, az első lépésben végzett testmozgás csodákat tehet a hangulatával és fizikai egészségével.

• Idő a telefon nélkül. Olvass könyvet, gyakorolj meditációt, hallgasd kedvenc zenéidet vagy ülj ki a szabad levegőn a reggeli kupáddal – minden, ami nyugton tart és csökkenti a pulzusodat, jó.

• A napi tennivalók listája. Ez lehet mentális vagy fizikai lista, de célja, hogy rendszerezze a gondolataidat, és nyugodtabbá tegye az előttünk álló napot. Van naplód? Miért ne írhatnánk be inkább!

• Pihentető zuhanyozás. Ha szeretne zuhanyozni, mielőtt elkezded a napot, tegyed azt megnyugtató élménnyé, egyszerűen csak szánjad rá az időt. Használj kellemes illatú szappant, és hagyjd, hogy a meleg víz ellazítsa az izmait. 

Négy tipp a jó reggeli rutinhoz 

1. Hagyd abba a szundi gomb lenyomását!

Ha eltökélt szándéka, hogy reggel legyen ideje pihenni, enni, edzeni, és csak általában felkészülni az előttünk álló napra, akkor érdemes leszoknia az ébresztőn lévő szundi gomb megnyomásával. soros szundi, próbálja meg csökkenteni a napi megnyomások számát egy héten keresztül, amíg meg nem szokja, hogy azonnal felkeljen, amint megszólal.


2. Azonnal mozgassad a tested

Csábító lehet egy ideig az ágyban feküdni, és megnézni az e-mailjeidet vagy a közösségi média fiókjaidat. Ehelyett ne nézzen a telefonjába legalább 15 percig, és próbálj meg azonnal felkelni, amint megszólal az ébresztő. A körbejárás és a nyújtás hatására a vér kering, és stimulálod az izmaidat.


3. Tervezd meg a rutinodat előző este

Jó lehet, ha előre kitűz egy célt a reggeli rutinodba, így megkönnyítheted az egész folyamatot. Lefekvés előtt írj egy listát azokról a dolgokról, amelyeket ébredéskor el szeretnél érni, legyen szó sportolásról, bizonyos ruhák viseléséről vagy egy bizonyos étel elfogyasztásáról reggelire.


4. Csökkentsd az elvárásaidat

Ha arról álmodozol, hogy munka előtt egy-két órával beszervezel egy jógát, egy nyugodt reggelit, egy sétát a környéken És egy pihentető fürdőt, akkor csökkentened kell az elvárásaidat. A legjobb, ha csak két-három dolgot csinálsz reggelente, hogy elkerüld a rohanást, és ennek következtében ne érezd a jótékony hatást. Az egyik legfontosabb dolog, amit egészséges reggeli rutinjaid során megtehetsz, az egy tápláló reggeli! Tekintse meg reggeli gabonapelyhek teljes kínálatát, a gyümölcsös müzlitől és diós granolától a magas rosttartalmú zabig, valamint a magvak csomagjait, amelyek tökéletesek az ízletes reggeli turmixokhoz. 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Vitaminok az egészséges életmód mellé: Holland & Barrett vitaminok


Források:

https://www.verywellmind.com/morning-routine-4174576


https://www.verywellmind.com/healthy-lifestyle-6-great-ways-to-start-your-day-3144698 


https://www.verywellmind.com/morning-routine-4174576 


https://positiveroutines.com/healthy-morning-routine/    

OLDAL TETEJÉHEZ