Top 8 szépségtrend 

zSÓFI

2023.04.14.

Olvasási idő:

9 perc

Kíváncsi vagy, mi a legújabb trend a szépségiparban? Összegyűjtöttük a nyolc legjobb szépségápolási trendet, amit érdemes kipróbálni. Fedezd fel az iparág legújabb trendjeit, és tudj meg mindent, amit tudnod kell!

Skinimalizmus

Akár a Tiktokon, akár a szépségmagazinok rajongója vagy, valószínűleg hallottál már a skinimalizmusról. De mi is ez pontosan?

A skinimalizmus lényegében a bőrápolás minimalizálásának koncepciója - a rutinodtól kezdve a használt termékekig. Ennél a trendnél a kevesebb több. A sminkre is vonatkozik, és a hangsúly az alapozás minél frissebbé tételén van, hogy elérd a "tiszta lányos" szépségápolási megjelenést. 

Szépség belülről kifelé 

A wellness hatalmas trenddé vált az elmúlt néhány évben - és nem úgy tűnik, hogy egyhamar el fog tűnni. Sokan beépítik a wellness-t az életmódjukba - és ebbe a bőröd is beletartozik.

Ha vigyázol magadra, hidratálod magad, gyümölcsöt és zöldséget eszel, és eleget alszol, a bőröd meg fogja köszönni. És mivel sokan ráébrednek erre a felismerésre, ez egyre inkább kulcsfontosságú trenddé válik.   

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Fényvédő használata 

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos védeni a bőrünket a naptól, de őszintén mondhatod, hogy ez olyasmi, amire minden nap gondolsz? A bőrimalizmushoz hasonlóan a napvédelem mint trend is a hosszú távú szépségre összpontosít, nem pedig a rövid távú, felszínes trendekre vagy termékekre. Egyre többen ügyelnek arra, hogy még a téli hónapokban is következetesen használjanak naptejet.


De ez még nem minden. Jó minőségű SPF-re is szükség van, amely UVA- és UVB-védelmet is biztosít. Az UV-sugaraknak való kitettség ugyanis áthatol a bőrsejteken, és megzavarja a bőr növekedését és megjelenését befolyásoló összetett folyamatokat.


Az ásványi fényvédők az UVA és UVB sugarak ellen is védelmet nyújtanak, de gyakran kevesebb összetevőt használnak, így alkalmasabbak az érzékeny bőrűek vagy a tiszta szépségápolásra vágyók számára. Azzal segítenek a bőr védelmében, hogy elnyelik az UV-fényt és hővé alakítják azt, miközben egyidejűleg elnyelik és eltérítik a sugárzást. Legújabb innovációnk olyan védelmet nyújt, amely könnyen felszívódik a bőrbe. És mivel ásványi szűrőkkel készül, ez azt jelenti, hogy nem károsítja a korallzátonyokat; így vigyázol a bőrödre és a helyi tengeri élővilágra. 

Hő nélküli fürtök 

Egy másik trend, amely egyre nagyobb lendületet vesz, a hő nélküli fürtök. A piacon felbukkanó rengeteg új eszköznek köszönhetően a hajad hő nélkül történő formázása soha nem volt még ilyen egyszerű. De miért veszed a fáradtságot, hogy hő nélküli fürtöket készíts, ha használhatsz egyszerűen egy göndörítő pálcát vagy a hajkiegyenesítődet?


Hogyan készíts hő nélküli fürtöket

Kipróbálnád? Érdemes lehet először kipróbálni a köntösnyakkendős trükköt - igen, jól hallottad! Íme, hogyan kell csinálni:


1. Egyszerűen fújd be a hajad egy kis vízzel.

2. Vedd ki a köntösödből a nyakkendőt, és helyezd a hajkoronád közepére úgy, hogy az oldala a válladra lógjon.

3. Csíptesd a nyakkendőt a hajad tetején, hogy a helyén maradjon.

4. Fogd a hajad elülső részét, és tekerd a nyakkendő köré.

5. Ismételd meg ezt a hajának hátsó részével, amíg el nem éri a nyakkendő végét.

6. Rögzítsd mindkét oldalt egy-egy buborékfűzővel, és hagyja, hogy megszilárduljon.

7. Ha legalább egy órán át szilárdult, óvatosan bontsd ki a csavarásokat, rázd meg a fürtjeidet, és voilá! 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Technológia a bőrápoláshoz

Egy olyan világban, amelyet a technológia ural, logikus, hogy a technológia a bőrápolásban is egyre nagyobb teret nyer. Fizikai értelemben egyre népszerűbbek az olyan eszközök, mint a LED-es arcmaszkok, a fényterápiás lámpák, az arcgőzölők és a gua sha eszközök.

De ez még nem minden. Mesterséges intelligenciát használó alkalmazásokat is fejlesztenek és adnak ki, miközben beszélünk, ami azt jelenti, hogy felismerheted a bőrproblémáid, és ajánlásokat adhatsz a támogatására. 

Bőrápolási kiegészítők 

A belülről jövő szépségtrendhez hasonlóan a bőrápoló kiegészítők is trendik, és viharszerűen hódítják meg az internetet. De milyen összetevőket tartalmaznak ezek a kiegészítők? Ezek a kollagéntől és a biotintól kezdve aCBD-n, a C-vitaminon és a hialuronsavon át egészen a CBD-ig terjedhetnek.

Tartsd tehát nyitva a szemed, hátha egyre több ilyen termék válik elérhetővé. A Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology című szaklapban 2019-ben megjelent tanulmány egy antioxidáns vitaminokat, nyomelemeket, valamint különféle aminosavakat és esszenciális zsírsavakat tartalmazó bőrkiegészítő használatát vizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy a terméknek mind megjelenési, mind funkcionális előnyei vannak.  

Fermentált összetevők

Ha tájékozott vagy a bélrendszer egészségével kapcsolatban, talán tisztában vagy azzal, hogy az erjesztett összetevők milyen előnyökkel járhatnak az emésztőrendszeredre. De tudtad, hogy a bőröd számára is előnyösek lehetnek? Ezért a szépségiparban egyre több cég készít olyan bőrápolási termékeket, amelyekben ezek az erjesztett összetevők vannak. Akkor miért ez a hirtelen érdeklődés ezek iránt az összetevők iránt? Új kutatások kimutatták, hogy állatokon és embereken a helyileg alkalmazható probiotikumok ígéretesnek bizonyultak. Ráadásul mind a szója, mind a vörös ginzeng bizonyítottan több jótékony hatást gyakorol a bőrre, ha fermentálják.  

Fenntartható szépség

És végül, de semmiképpen sem utolsósorban, ne említenénk meg a fenntarthatóságot.

Ez egyre inkább szuper fontos tényezővé válik a fogyasztók számára a szépségápolási termékek vásárlásakor, az emberek olyan dolgokat vesznek figyelembe, mint az újratölthető csomagolási lehetőségek, az újrahasznosítható csomagolás, a kevesebb műanyaghasználat és a bolygóbarát összetevők. 

Szépségápolási vitaminok : Holland & Barrett vitaminok


Források:


https://newsinhealth.nih.gov/2014/07/sun-skin


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6773941/ 


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6715334/ 


https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/exd.14032 


https://www.karger.com/Article/Abstract/69031 


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3491619/      

OLDAL TETEJÉHEZ