Nincs termék a kosaradban
A legtöbb vitamin vízben oldódik, ezért vízben oldódónak nevezik. Nem könnyen raktározódnak el a szervezetben, és túlzott fogyasztás esetén a vizelettel kiürülnek. Bár minden vízben oldódó vitaminnak egyedi szerepe van, funkcióik összefüggnek egymással. A legtöbb B-vitamin például koenzimként működik, amelyek segítenek fontos kémiai reakciók indításában, melyekből rengetegre van szükség az energiatermeléshez. Mivel ezek a vitaminok nem raktározódnak el a szervezetben, fontos, hogy elegendő mennyiséget kapjunk belőlük étkezésünk során (B-Vitaminok és C-vitamin). Ezzel szemben a zsírban oldódó vitaminok nem oldódnak vízben, így akkor szívódnak fel legjobban, ha zsírforrással együtt fogyasztjuk őket. Elfogyasztásuk után a májban és a zsírszövetekben tárolódnak későbbi felhasználásra (A-, D-, E-, K-Vitamin)