Három könnyen elkészíthető karácsonyi recept

zSÓFI

2023.04.17.

Olvasási idő:

5 perc

Ezeket az egyszerű, de ízletes karácsonyi finomságokat könnyű elkészíteni, de a család és a barátok könyörögni fognak a receptekért. 

Egészséges forró csokoládé

Talán nehéz elhinni, de ez az egyszerű forró csokoládé recept tele van jó zsírokkal, ami egy kicsit elveszi a bűntudatot a kedvenc karácsonyi finomságból.

- 300 ml mandulatej

- 2 teáskanál nyers kakaó

- 1 vagy 2 evőkanál méz, attól függően, mennyire szereted édesen.

- 1 teáskanál mandulavaj

- ½ teáskanál őrölt fahéj

Óvatosan melegítsd fel az összes hozzávalót egy lábasban alacsony hőfokon, kevergetve, hogy minden jól elkeveredjen. Ha forró, öntsd a kedvenc bögrédbe, szórd meg őrölt fahéjjal, és élvezd. Papuccsal, kandallóval és a kedvenc karácsonyi filmeddel is jól illik. 

Áfonya és vörösbor chutney 

Az áfonya és a pulyka kombinációját nem sok minden múlja felül, ezért próbáld ki ezt a remek chutney-t. A vörösbor és a bogyós gyümölcsök együttesen gazdag ízt adnak. Ha szeretnéd, duplázzad vagy triplázzad meg a receptet, és a chutney-t remek karácsonyi ajándékként adhatja a családnak és a barátoknak.

- 300 g porcukor

- 250 ml vörösbor (a legjobb a száraz)

- 350 g friss áfonya

- 1 fahéjrúd

- 2 evőkanál csíkokra vágott narancshéj

Először is öntsük a vörösbort és a cukrot egy közepes lábasba, forraljuk fel közepes lángon, majd adjuk hozzá az áfonyát, a fahéjrudat és a narancshéjat. Ügyelj arra, hogy a keveréket újra felforralja, majd csökkentsed a hőfokot, és gyakran kevergetve főzd körülbelül 10-15 percig. Amikor az áfonya nagy része szétpukkant, vegyük le a chutney-t a tűzről, és hagyjuk hűlni körülbelül 5 percig. Kanalazzuk a chutney-t egy tetszés szerinti sterilizált üvegbe - a lekváros vagy kis befőttesüvegek jól működnek. Egy éjszakára tegyed be a hűtőbe, és máris ízletes chutneyd lesz, amelyet karácsonykor élvezhetsz. 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Fűszeres mandula 

Ha karácsonyi partira készülsz, és szeretnél valami olyat, amit könnyű elkészíteni, de elképesztő az íze, akkor ezek a fűszeres mandulák megteszik a magukét.

- 500 g nyers egész mandula

- 90 g világos barna cukor

- 2 tk őrölt kömény

- 1 tk csípős paprika

- 1 tk szárított kakukkfű

- 1 tk só

- ¼ teáskanál cayenne-i bors

- 1 nagy tojásfehérje

- 1 evőkanál víz

Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra/gáz 1. fokozatra, majd adjuk az összes fűszert egy nagy tálba, és keverjük össze alaposan. Egy másik közepes tálban habosra keverjük a tojásfehérjét és a vizet, majd hozzáadjuk a mandulát, és ügyeljünk arra, hogy a tojáskeverék jól bevonja a mandulát. A mandulát szitán átpasszírozzuk, hogy a felesleges keveréket lecsöpögtessük, majd a fűszerekkel teli tálba adjuk, és alaposan bevonjuk. Fogj egy nagy tepsit, és permetezd be egy kis étolajjal. Terítsük el a mandulát egyenletesen a tálcán, és süssük 30 percig. Keverjed meg a mandulát, majd csökkentsed a hőfokot 120 °C-ra/gáz 1-es fokozatra, és süssed további 30 percig, amíg megszárad és aranyszínű lesz. Tálalás előtt hagyjad hűlni 20 percig, majd dobjad be a sütőbe. 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Karácsonyi ajándékötletek: Holland & Barrett termékek

OLDAL TETEJÉHEZ