5 egyszerű karácsonyi tipp 

zSÓFI

2023.04.17.

Olvasási idő:

8 perc

Az életben néha az egyszerű dolgok a legjobbak - egy forró habfürdő, egy jó könyv, egy jó film, a kedvenc étel elkészítése, zenehallgatás vagy egyszerűen csak a kutya sétáltatása. Az egyszerű jó. És a jó hír az, hogy ez a karácsonyra is alkalmazható!

A csillogás, az eszeveszett ajándékvásárlás, az ételek szervezése és a főzés helyett inkább a karácsony nyugodtabb és lassabb változatát válasszuk. Olyat, amelyben valóban belélegezheted és átélheted minden varázslatos pillanatot, és nem nyomaszt, hogy mit kell legközelebb kihúzni a listádról.

Tetszik a hangja annak, hogy egyszerűbb karácsonyod legyen? Íme néhány karácsonyi ötlet, hogy az ünnepi időszak egyszerűbb, de ugyanolyan élvezetes legyen. 

1. Tervezd meg bölcsen az idődet

Ne kötelezd el magad mindenre, válogasd meg, hogy mire mondasz igent, és helyezd előtérbe az időt azokkal az emberekkel, akik a legtöbbet jelentenek neked. És ne essen abba a csapdába, hogy nem foglalsz le értékes "énidőt" vagy pihenőidőt, ami nagyon könnyen megtörténhet. Kényeztesd magad, de vigyázz magadra is. 

2. Élvezd az egyszerű dolgokat 

Szerezz örömet a legegyszerűbb és legkisebb dolgoknak, mert ahogy az elején mondtuk, néha ezek lehetnek a legélvezetesebbek. A fa felállítása és feldíszítése, az ajándékok becsomagolása, a karácsonyi puding vagy házi keksz készítése, vagy a karácsonyi üdvözlőlapok megírása, ezek mind-mind szívmelengető dolgok. 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

3. Egyszerű, de nagyszerű: kézzel készített ajándékok

Az egyszerű ajándékoknak nem kell unalmasnak lenniük. Ha valami, ezek az ajándékok általában többet jelentenek, mivel eredetibbek és átgondoltabbak. Kézzel készített ajándékok, például egy üveg lekvár vagy méz vagy egy adag keksz egy bizonyos ízben, egy bekeretezett fénykép vagy egy kézzel kötött sál, kesztyű vagy sapka. Vagy egy kényeztető kosár, tele az illető kedvenc termékeivel, akinek vásárolsz.


Milyen jó kézzel készített karácsonyi ajándékok vannak?

Nem a kényeztető kosarak az egyetlen barkácsolt ajándékok, amelyeket karácsonykor adhatsz. Ezek közé tartoznak:

- Szépségápolási ajándékcsomagok

- Karácsonyi csokoládék

- Illóolajos gyertyák, szérumok és egyéb

- Arcmaszkok

- Természetes dezodor

- Fürdőbombák

- Testradírok

Plusz papírvirágok, házi készítésű lekvárosüveges hógömbök, karácsonyi teakendők, kézzel festett növénycserepek, házi készítésű szappan, szövetborítású naplók és még sok más. Minél személyesebb és kreatívabb, annál jobb! 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

4. Használd ki, amid van 

Miért vennél ki magadnak annyi fáradságot és költséget, hogy rengeteg új dolgot kelljen vásárolnod, ha könnyedén meg tudod csinálni vagy át tudod alakítani azt, ami már van valahol elrejtve? Gondolunk itt a saját karácsonyi üdvözlőlapok, dekorációk, ajándékcímkék, csomagolópapír és kekszek készítésére, amelyeket igazán szórakoztató elkészíteni, és sokkal kíméletesebb a bolygóhoz is, mint megvásárolni őket.  

5. Tervezz be egy kis értékes pihenőidőt 

Erre a pontra már az elején utaltunk. És csak azért, mert történetesen az ötletek listájának vége felé található, nem jelenti azt, hogy kevésbé fontos, mint a már említett pontok. Amikor millió és egy különböző dologra kell gondolnod karácsonykor, könnyen előfordulhat, hogy nem veszed észre annak fontosságát, hogy időnként adj magadnak egy kis szünetet.

Gyakorold a mindfulness-t, engedj kádba vizet, készíts egy finom forró csokit, menj el sétálni a telefonod nélkül, ezek a dolgok mind hihetetlenül hasznosak lehetnek rövid és hosszú távon egyaránt.

Ezzel a megjegyzéssel reméljük, hogy csodálatos karácsonyod lesz, és ne feledd, hogy az egyszerű és nyugalmas időtöltés is megteszi a hangulatát!

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Karácsonyi ajándékötletek: Holland & Barrett termékek

OLDAL TETEJÉHEZ