Zsófi

2024.10.09.

Olvasási idő:

4 perc

Almás-fahéjas chia puding

Az almás-fahéjas chia puding nemcsak ízletes, hanem tápláló választás is az egészséges étrend kedvelőinek. A chia magok rostokban, fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdagok, amelyek támogatják az emésztést és hozzájárulnak a szív egészségéhez. A friss alma természetes forrása a C-vitaminnak és antioxidánsoknak, amelyek segítenek az immunrendszer erősítésében. A fahéj pedig nemcsak csodálatos őszi ízt kölcsönöz, hanem segíthet a vércukorszint szabályozásában is. Ezek az összetevők együtt harmonikus, tápanyagban gazdag desszertet alkotnak, amely ideális lehet reggelire vagy könnyed nassolnivalónak a nap bármely szakában. 

Almás-fahéjas chia puding


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 1 adag

Hűtési idő: 2-3 óra

Nehézség: Könnyű

Allergének: Cukormentes, Laktózmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Keverd össze a chia magot és a mandulatejet egy tálban, majd adj hozzá mézet vagy juharszirupot, ha szeretnéd édesebbre.

2. Lépés

Hagyd állni 5 percig, majd keverd meg újra, hogy a chia magok ne tapadjanak össze. Tedd hűtőbe legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára pihenteted.


3. Lépés

Közben egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az almát egy kevés vízzel, szórd meg fahéjjal és szerecsendióval, majd főzd pár percig, amíg puha és illatos nem lesz.


4. Lépés

Tálald a chia pudingot a fahéjas almával és szórd meg dióval vagy mandulával a tetején!



Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ