Zsófi

2024.04.17.

Olvasási idő:

3 perc

Avokádós csokikrém recept 

Az avokádós csokikrém kiváló választás, mert az avokádó tele van egészséges zsírokkal, például telítetlen zsírsavakkal, amelyek jót tesznek a szívnek és a keringési rendszernek. Emellett gazdag tápanyagokban, például káliumban, magnéziumban, C-vitaminban és E-vitaminban, amelyek támogatják az immunrendszert és a bőr egészségét. A kakaópor magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, melyek védelmet nyújtanak a sejteknek és hozzájárulnak az egészséges vérnyomáshoz. A méz természetes édesítőszer, amely antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, így tápláló és ízletes alternatíva a hagyományos cukornak.

Avokádós csokikrém recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag:  1 adag

Főzési idő: 5 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Vegán

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magot, majd kanalazd ki a húsát egy tálba. Pürésítsd az avokádót egy villával vagy használj botmixert, amíg teljesen sima állagú nem lesz.

2. Lépés

Adj hozzá 1/4 csésze kakaóport az avokádóhoz, majd keverd össze alaposan, hogy a kakaópor teljesen elvegyüljön az avokádóval. Adj hozzá 1/4 csésze mézet (vagy ízlés szerinti édesítőszert), és egy csipet sót az avokádós-kakaós keverékhez. Keverd alaposan össze, amíg az összetevők teljesen össze nem keverednek, és egy homogén csokoládés masszát nem kapunk.

3. Lépés

Ha szükséges, ízlés szerint további mézet vagy sót adhatsz hozzá az ízek finomhangolásához. Tálald friss gyümölccsel, például eperrel, szőlővel vagy málnával. Az avokádós csokikrém készen áll az élvezetekhez!


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ