Zsófi

2024.03.08.

Olvasási idő:

3 perc

Babka recept gluténmentes

Az ünnepek alkalmával a gluténmentes babka kiváló választás, hiszen nemcsak az egészségtudatosaknak, hanem a család és barátok körében is mindenki számára elérhetővé teszi az ínycsiklandó sütemény élményét. A gluténmentes alternatíva hozzájárul az ünnepi örömteli pillanatokhoz, különleges ízével gazdagítva az ünnepi asztalt. Ahhoz, hogy még finomabb és alakbarátabb süteményt készíts, használj cukormentes törökmogyorókrémet! A kedvenced lesz!

Babka recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 1 nagyobb kalács

Sütési idő: 30-35 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő egy babkaformát és béleld ki sütőpapírral.

A tészta elkészítéséhez keverd össze a gluténmentes lisztet, kókuszvirágcukrot, élesztőt és sót egy tálban.

2. Lépés

Melegítsd fel a növényi tejet, majd keverd hozzá a tojásokat, vaníliát és olvasztott vajat. Hagyd langyosra hűlni. Lassan öntsd a nedves összetevőket a szárazakhoz, és gyúrd össze a tésztát.


3. Lépés

Nyújtsd ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra. Kend meg a törökmogyorókrémmel egyenletesen. Tekerd fel a tésztát, majd helyezd a formába.

4. Lépés

Süsd 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és élvezd a gluténmentes törökmogyorókrémes babkát!


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ