Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2024.03.08.
Olvasási idő:
3 perc
Az ünnepek alkalmával a gluténmentes babka kiváló választás, hiszen nemcsak az egészségtudatosaknak, hanem a család és barátok körében is mindenki számára elérhetővé teszi az ínycsiklandó sütemény élményét. A gluténmentes alternatíva hozzájárul az ünnepi örömteli pillanatokhoz, különleges ízével gazdagítva az ünnepi asztalt. Ahhoz, hogy még finomabb és alakbarátabb süteményt készíts, használj cukormentes törökmogyorókrémet! A kedvenced lesz!
Kategória: Desszert
Előkészítési idő: 5 perc
Adag: 1 nagyobb kalács
Sütési idő: 30-35 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes
1. Lépés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő egy babkaformát és béleld ki sütőpapírral.
A tészta elkészítéséhez keverd össze a gluténmentes lisztet, kókuszvirágcukrot, élesztőt és sót egy tálban.
2. Lépés
Melegítsd fel a növényi tejet, majd keverd hozzá a tojásokat, vaníliát és olvasztott vajat. Hagyd langyosra hűlni. Lassan öntsd a nedves összetevőket a szárazakhoz, és gyúrd össze a tésztát.
3. Lépés
Nyújtsd ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra. Kend meg a törökmogyorókrémmel egyenletesen. Tekerd fel a tésztát, majd helyezd a formába.
4. Lépés
Süsd 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és élvezd a gluténmentes törökmogyorókrémes babkát!
Kész is! :)