Zsófi

2024.02.01.

Olvasási idő:

3 perc

Datolyás energiagolyó recept

A datolyás energiagolyók ideális egészséges snack, mivel természetes cukrokat tartalmaznak, ami lassan szívódik fel, így hosszan tartó energiát biztosítanak. A datolya magas rosttartalma támogatja az emésztést, míg a mandula és a chia mag magas fehérje- és omega-3 zsírsavtartalma segít az izmok és az agy optimális működésében. Ezek az ízletes golyók nemcsak finomak, de tápanyagokban is gazdagok, így tökéletes választás a tartós és kiegyensúlyozott energiaszint eléréséhez.


Datolyás energiagolyó recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: kb. 10 golyó (mérettől függ)

Fagyasztási idő: 0 óra

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

A mandulát (vagy diót) egy száraz serpenyőben közepes lángon pirítsd meg, amíg enyhe aranybarna színt kap. Vigyázz, nehogy túlmelegedjenek vagy megégjenek. Hagyd kihűlni.


2. Lépés

Tegyél minden hozzávalót egy erős turmixgépbe vagy aprítógépbe, és daráld addig, amíg a keverék összeáll, és a datolya és a magok finoman apró darabokra vannak őrölve.


3. Lépés

Ha a keverék túl száraznak tűnik, adj hozzá egy evőkanál vizet, majd újra keverd össze. Vegyél ki egy kis mennyiséget a keverékből, majd nyomkodd össze, és formázz golyókat belőle. Ismételd meg ezt a folyamatot a teljes keverékkel.

4. Lépés

Hűtsd le az energiagolyókat a hűtőszekrényben legalább egy órára, hogy szilárdabbá váljanak. Amikor kész, tartsd a hűtőszekrényben tárolva, és élvezd egészséges, cukormentes nassolásként vagy gyors energiagolyóként.


Már kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ