Zsófi

2023.12.19.

Olvasási idő:

3 perc

Mogyoróvajas zabkása recept

A mogyoróvajas zabkása tápláló és ízletes reggeli lehetőség, mivel ötvözi a zabkása rostokban gazdag, lassan felszívódó szénhidrátjait a mogyoróvajban lévő egészséges zsírokkal és fehérjékkel. Ez a kombináció hosszan tartó telítettség érzetet biztosít, segítve a vércukorszint stabilizálását és az energia fenntartását. Emellett a mogyoróvajantioxidánsokat is tartalmaz, ami hozzájárulhat az egészséges életmódhoz.

Mogyoróvajas zabkása recept elkészítése


Kategória: Reggeli

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 1 db

Fagyasztási idő: 0 óra

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Vegán

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Főzd a zabpelyhet: Egy közepes lábasban melegítsd fel a növényi tejet, majd add hozzá a zabpelyhet. Keverd folyamatosan, amíg besűrűsödik és a zabpelyhék megpuhulnak.

2. Lépés

Édesítsd ízlés szerint: Adj hozzá édesítőszert ízlésednek megfelelően. Vigyázz, hogy ne legyen túl édes, mivel a banán és a karamellás mogyoróvaj is hozzáad édességet.

3. Lépés

Tálald és díszítsd: Öntsd a zabkását tálba, majd tálald friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsökkel, a felkarikázott banánnal és egy nagy evőkanál mogyoróvajjal.


Már kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ