Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2023.01.30.
Olvasási idő:
3 perc
A datolya a datolyapálma gyümölcse, amelyet a világ számos trópusi régiójában termesztenek. A datolya nagyon népszerűvé vált az elmúlt években, sokan szeretik, hiszen a felhasználása is variálható, akár édesítésre, vagy akár önmagában is fogyasztható. Mogyoróvajjal összekeverve karamellás ízvilágot hoz elő.
Legalább 6 vitaminban gazdag, C-vitamint, a B1-,B2-vitamint, niacint, A-vitamint is tartalmaz. Antioxidánsokban gazdag, támogatja a belek, a csontok egészségét.
Felhasználható akár kekszekhez, müzli szeletekhez vagy bármilyen édes csemege elkészítésére. Mi is egy karamell ízű édes datolyás kocka receptet hoztunk nektek!
Kategória: Desszert
Előkészítési idő: 5 perc
Adag: 10 db
Fagyasztási idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Vegán
Szereted a snickers csokoládét? Mit szólnál egy alternatívához! Ez a finom datolyás kocka nagyon hasonlít a snickers csokira. :) Legyen szó desszertről vagy csak edzés utáni bűnmentes édességről, próbáld ki! :)
1. Lépés
Áztasd a datolyát forró vízbe 3-4 percre. Kivesszük a magokat, és 2 evőkanál vízzel és kakaóval összeturmixoljuk.
2. Lépés
A mogyorót összedaráljuk, de ne legyen túl apró sem.
3. Lépés
Mindent keverjük össze és tetszés szerint formázzuk, szeleteljük.
4. Lépés
Mártsuk bele a megolvasztott csokoládéba, és tegyük hűtőbe pihenni.
Jó étvágyat! :)