Zsófi

2024.04.29.

Olvasási idő:

3 perc

Egészséges brownie recept 

Ez a brownie recept egészséges, mert mandulalisztet használ, ami gazdag fehérjében és rostokban, valamint egészséges zsírokat tartalmaz. A kakaópor antioxidánsokban gazdag, és a juharszirup vagy méz helyettesítheti a fehér cukrot. A tojások pedig jó forrásai a fehérjének és fontos tápanyagoknak, például B-vitaminoknak és D-vitaminnak. A brownieban lévő összes összetevő együttesen egy egészséges és finom desszertet eredményez.

Egészséges brownie recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag:  12db

Főzési idő: 5 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 ºC hőmérsékletre, és bélelj ki egy (20x20 cm) tepsit sütőpapírral. Egy hőálló tálban, egy lábas forró víz felett olvasszuk fel együtt az étcsokoládét és a kókuszolajat. Tegyük félre.

2. Lépés

Verjük fel a tojásokat és a kókuszcukrot, amíg halvány, habos és háromszoros mennyiségű nem lesz. Ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe. Lassan csorgassad bele az olvasztott csokoládét, miközben alacsony fordulatszámon habverővel keveri. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen be nem épül. Szitáljuk bele a mandulalisztet, a kakaóport és a sót a tojásos-csokoládés keverékhez, majd óvatosan (spatula segítségével) keverjük bele a száraz hozzávalókat, amíg nem maradnak csomók.

3. Lépés

Keverd a csokoládédarabkák és -forgácsok nagy részét a brownie-tésztába, majd öntsd a tésztát az előkészített sütőformába. Simítsuk el a tetejét, és szórjuk rá a maradék csokoládédarabokat és -forgácsot. Süssük előmelegített sütőben 180 ºC-on 18-20 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálóból nedves morzsák nem jönnek ki (a fuddy brownie-k esetében), vagy még egy kis félig átsült tésztával (a ragacsos brownie-k esetében).

4. Lépés

Tálaljuk a brownie-kat melegen vagy kihűlve. Az egészséges brownie-k hűvös, száraz helyen, zárt edényben 3-4 napig is elállnak.


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ