Zsófi

2022.12.21.

Olvasási idő:

4 perc

Egészséges kakaós energiagolyó sütés nélkül

A nyers kakaópor szenzációs előnyöket kínál az emberi test számára, fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a fantasztikus előnyök nem igazak az alkalizált (holland) kakaóporokra. A nyers kakaót kémiailag és hővel is kezelik a könnyebb zsírtalanítás miatt, valamint hogy lúgos kémhatású legyen és elveszítse savanykás ízét és a színe minél sötétebb legyen. Sajnos a folyamat során elveszíti jótékony hatásának csaknem 80%-át.

A nyers kakaó háromszor- négyszer magasabb antioxidáns tartalommal rendelkezik, mint pörkölt változata és bővelkedik magnéziumban, foszforban, rézben, káliumban, valamint A-,B1-,B2-, B6-, B12-, D- és E vitaminban.

Egy teobromin nevű vegyületet tartalmaz, amely a kávéhoz hasonló energetizáló hatással rendelkezik. Másik nagyon fontos vegyület a feniletilamin, ami kiváló hangulatjavító.


Kakaós energiagolyó


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 10 perc

Adag: 10 db

Főzési idő: 0 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán

Ha egy egészséges sütés nélküli, bűntudat mentes édességre vágysz, akkor próbáld ki az ízletes kakaós energiagolyó receptünket. :)

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

A megtisztított diót és mandulát tegyük aprítógépbe, majd daráljuk őket apró darabokra.

2. Lépés

Adjuk hozzá a kimagozott datolyát, kókuszt, kakaót, vizet, szirupot és a sót, majd addig dolgoztassuk a gépet, míg egy viszonylag egynemű masszát kapunk.

3. Lépés

A masszából golyókat formálunk, és egy tálcára tesszük.

4. Lépés

Letakarjuk fóliával és 1 órára hűtőbe tesszük mielőtt kínálnáljuk.


Jó étvágyat! :)

OLDAL TETEJÉHEZ