Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2022.12.21.
Olvasási idő:
4 perc
A nyers kakaópor szenzációs előnyöket kínál az emberi test számára, fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a fantasztikus előnyök nem igazak az alkalizált (holland) kakaóporokra. A nyers kakaót kémiailag és hővel is kezelik a könnyebb zsírtalanítás miatt, valamint hogy lúgos kémhatású legyen és elveszítse savanykás ízét és a színe minél sötétebb legyen. Sajnos a folyamat során elveszíti jótékony hatásának csaknem 80%-át.
A nyers kakaó háromszor- négyszer magasabb antioxidáns tartalommal rendelkezik, mint pörkölt változata és bővelkedik magnéziumban, foszforban, rézben, káliumban, valamint A-,B1-,B2-, B6-, B12-, D- és E vitaminban.
Egy teobromin nevű vegyületet tartalmaz, amely a kávéhoz hasonló energetizáló hatással rendelkezik. Másik nagyon fontos vegyület a feniletilamin, ami kiváló hangulatjavító.
Kategória: Desszert
Előkészítési idő: 10 perc
Adag: 10 db
Főzési idő: 0 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán
Ha egy egészséges sütés nélküli, bűntudat mentes édességre vágysz, akkor próbáld ki az ízletes kakaós energiagolyó receptünket. :)
1. Lépés
A megtisztított diót és mandulát tegyük aprítógépbe, majd daráljuk őket apró darabokra.
2. Lépés
Adjuk hozzá a kimagozott datolyát, kókuszt, kakaót, vizet, szirupot és a sót, majd addig dolgoztassuk a gépet, míg egy viszonylag egynemű masszát kapunk.
3. Lépés
A masszából golyókat formálunk, és egy tálcára tesszük.
4. Lépés
Letakarjuk fóliával és 1 órára hűtőbe tesszük mielőtt kínálnáljuk.
Jó étvágyat! :)