Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2023.01.17.
Olvasási idő:
2 perc
A zab a világ legegészségesebb gabonái közé tartozik. Gluténmentes teljes kiőrlésű gabona, és fontos vitaminok, ásványi anyagok, rostok és antioxidánsok nagyszerű forrása. A zab és a zabpehely rendszeresen fogyasztása rendkívül jó hatással van az egészségünk megőrzésére. Alacsony GI-je miatt cukorbetegek számára is ajánlott, különösen jól stabilizálja a vércukorszintet. A zabpehely B1-, B2-, B3-, B6-,K- és E-vitamint is tartalmaz. Emelett cink, vas, szelén, magnézium, kalcium, réz és mangán forrás is.
Kategória: Reggeli
Előkészítési idő: 10 perc
Adag: 1 fő
Fagyasztási idő: mélyhőtőben 1 éjszakán át
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes
Próbáltad már a zabkását másnaposan? Nem csupán melegen, hanem hidegen is nagyon finom! Sőt még a reggeli rohanás mellett is 5 perc alatt elfogyasztható. :)
1. Lépés
Egy pohárban jól keverd össze a zabpelyhet, mandulatejet és a mézet.
2. Lépés
Tegyed egy éjszakára a mélyhűtőbe, hagyjad hogy megszilárduljon a kása.
3. Lépés
Külön pohárba egy kanál mézet és egy kanál kakaót alaposan keverj el. Tedd félre.
4. Lépés
Másnap reggel vedd ki a mélyhűtőből a kását, egy kanál mogyoróvajjal öntsd le, majd a mézes kakaós bevonattal is. Szórd meg pirított mogyoróval és már kész is! :)
Jó étvágyat! :)