Zsófi

2024.09.19.

Olvasási idő:

4 perc

Fahéjas csiga recept

A fahéjas csigák teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készülnek, amely rostokban gazdag, segítve az emésztést és a vércukorszint stabilizálását. A tönkölyliszt emellett fontos B-vitaminok forrása, amelyek támogatják az anyagcserét és az energiatermelést. A kókuszvirágcukor természetesen alacsonyabb glikémiás indexű, mint a hagyományos cukor, így kevésbé emeli meg a vércukorszintet, miközben finom, karamellás ízt biztosít. A kókuszolaj egészséges zsírokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a szív egészségéhez és tartós energiát biztosítanak. A fahéj nemcsak az ízvilágot gazdagítja, hanem antioxidánsokban gazdag, és segít szabályozni a vércukorszintet. Ezek a fahéjas csigák nemcsak finomak, hanem tápanyagban gazdagok, így tökéletes választás egy egészséges reggelihez vagy uzsonnához!

Fahéjas csiga recept


Kategória: Uzsonna/Desszert

Előkészítési idő: 10 perc

Adag:  10-12 db

Sütési idő: 18-20 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Cukormentes, Laktózmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Egy kis tálban melegítsd fel a mandulatejet langyosra, majd keverd bele a kókuszvirágcukrot és az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, amíg az élesztő felfut.

Egy nagy tálban keverd össze a tönkölylisztet és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztős keveréket, az olvasztott kókuszolajat és a vanília kivonatot. Gyúrd össze a tésztát addig, amíg sima és rugalmas lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.

Takard le a tésztát egy konyharuhával, és meleg helyen hagyd kelni 1 órán át, vagy amíg a tészta duplájára nem nő.

2. Lépés

Keverd össze a kókuszvirágcukrot és a fahéjat egy kis tálban. Az olvasztott kókuszolajat tedd félre.

Miután megkelt a tészta, nyújtsd ki lisztezett felületen egy nagy téglalap alakúra. Kend meg az olvasztott kókuszolajjal, majd szórd meg a fahéjas cukorral.

Szorosan tekerd fel a tésztát, majd vágd kb. 2-3 cm vastag szeletekre. Helyezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd őket további 20-30 percig kelni.

3. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a csigákat 15-20 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.

4. Lépés

Hagyd a csigákat kissé hűlni, majd élvezd őket frissen!

Ha szeretnéd, egy kis növényi tejjel vagy joghurttal is meglocsolhatod őket a tetején, hogy még szaftosabbak legyenek.


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ