9 szuper érv, amiért a Flavonoid-komplexet neked találták ki


Fontos számodra az egészséged megőrzése? Nem szeretnél megbetegedni a hideg idő beköszöntével? Egy hatékony immunerősítőt keresel, de nem tudsz választani?

Tudományos kutatások bizonyították, hogy Európában jóval kevesebb flavonoid tartalmú táplálékot viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit szükséges lenne. Rendszeres fogyasztásukkal nemcsak csökkenthető a stroke kialakulásának veszélye, de segít a szív- és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések megelőzésében is. Ebben a cikkben bemutatunk 9 nagyszerű hatást, amiért érdemes a Flavonoid-komplexet fogyasztanod!


De mik azok a flavonoidok és mi a titkuk? Ebben a cikkben összeszedtük neked, hogy milyen szuper tulajdonságokkal bír ez az egészségbomba!


Mik a flavoidonok?

A flavonoidok - vagy másnéven bioflavonoidok - a növényi vegyületek egyik csoportjának elnevezése. Valamennyi növényi részben (pl. rügyekben, virágokban) előfordulnak, így az elnevezésük is erre utal (a ‘flavus’ latinul sárgát jelent). A növényi sejtekben alapvető védelmi funkciókat töltenek be.


A bioflavonoidok természetes alapanyagként járulnak hozzá a testi és szellemi egészség megőrzéséhez. Klinikai kutatások alapján egyértelművé vált, hogy a bioflavonoidok napi rendszerességű, meghatározott mennyiségű bevitele alkalmas számos betegség, többek között a magas vérnyomás, vagy a gyulladásos betegségek megelőzésére és kezelésére is. Mindenképpen megér egy próbát, hiszen előnyei már heteken belül megmutatkoznak.


Tudtad, hogy miattuk különbözik a hagyma íze az almától? Ezek a vegyületek állnak a zöldségek és a gyümölcsök karakteres íze, színe és illata mögött.


Miért elengedhetetlen a szervezet számára? Mi a titkuk?


Miben találhatók meg a flavonoidok?

A zöldségek közül a hagymafélék, a spenót, a sóska, a zeller, valamint a különböző lencsefajták, a gyümölcsök közül pedig citrusfélék, valamint a bogyós gyümölcsök (például málna, szeder, áfonya, ribiszke) rendelkeznek kiemelkedő flavonoid-koncentrációval.


A flavonoidok védik az egészséged!

Hatékony megoldás a magas vérnyomásra. Támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését.

Segít a stroke megelőzésében. Megvédi az idegsejteket a károsodástól, segít a sejtek regenerálódásában, illetve az agy vérellátását is támogatja..

Jótékony hatással van az idegrendszerre. Javítja a memóriát és segít az agy vérellátásának növelésében is. Egy 50 és 69 év közötti, egészséges felnőtteken végzett vizsgálat szerint(link) a 3 hónapon keresztül történő, flavonoidokban gazdag étrend jótékonyan hatott az idősebb felnőttek memória-problémáira. A kutatások szerint segít a kognitív képességek fenntartásában, valamint az Alzheimer-kód megelőzésében is.

Segít a rákos megbetegedések megelőzésében, mert felveszi a küzdelmet a szabadgyökök káros hatásaival. Ez miért fontos? Azért, mert a szabadgyökök olyan toxinok, amelyek káros hatással vannak az egészséges sejtekre, így akár rákos megbetegedéshez is vezethetnek. 

Segíthetnek az influenza leküzdésében. Antimikrobiális hatással is rendelkeznek, vagyis kitüntetett szerepük lehet a fertőzések elleni küzdelemben. 

A flavonoidok blokkolják az allergiás reakciókat kiváltó vegyületeket, így csökkentik az allergiás nátha és asztma tüneteit is.

Felfedezése Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik, élettani hatása a C-vitamintól nem választható szét, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztásra is! 


Mennyi a napi ajánlott mennyiség?

Kizárólag egészséges táplálkozással nehéz a napi ajánlott flavonoid mennyiséget a szervezetünkbe juttatni, ezért nagyon fontos a táplálékkiegészítők fogyasztása!


A legújabb kutatások szerint naponta hozzávetőlegesen 200 mg flavonoid fogyasztása csökkenti a rákos megbetegedés okozta kockázatokat.

A Flavonoid-komplex  a napi a napi ajánlott bevitel 100%-át fedezi. Ez a természetes összetevőkből készült, flavonoid tartalmú kombucha koncentrátum egy igazi antioxidáns bomba. De miért került bele ebbe a készítménybe a kombucha? Azért, hogy az összetevők külön-külön is megőrizzék magas antioxidáns képességüket.


Ne vidd túlzásba! 

A flavonoidok magas antioxidáns tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket. A szabadgyökök képződése természetes élettani folyamat, védelmet nyújtanak a szervezetet megtámadó káros mikroorganizmusok ellen. Ugyanakkor, ha a tevékenységét kontrolláló rendszer zavart szenved, túl sok szabad gyök képződik, ami már károsan befolyásolja az egészséges sejtek működését.

Szabadgyökök keletkeznek bizonyos gyulladásos folyamatok, gyógyszerek, a dohányzás, a stessz, az alváshiány, a feldolgozott, rossz minőségű élelmiszerek fogyasztása, vagy az UV fény, de akár de akár egy kimerítő tréning, vagy a levegő szennyezettsége következtében is, így belátható, hogy miért van szüksége a szervezetnek az antioxidánsok védelmére. Azonban ezt a védekezést sem szabad túlzásba vinni!


Mivel az antioxidánsok természetes lelőhelyei a gyümölcsök és zöldségek, napi táplálkozásunk során ezek mennyiségére mindenképpen figyeljünk. Sajnos Magyarországon a megszokottnál lényegesen kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, ezért javasoljuk az étrendkiegészítő használatát.

A flavonoidok vérhigító hatással is bírnak, ezért szívgyógyszer szedése esetén mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával!


Vagyis összességében miben tudnak neked segíteni a flavonoidok?

  1. a magas vérnyomás kezelésében
  2. az érelmeszesedés megelőzésében
  3. a sejtciklusok szabályozásában
  4. a jobb agyi vérellátás elősegítésében 
  5. csökkentik a cukorbetegség kockázatát
  6. segítenek a gyulladásos tünetek kezelésében
  7. csökkentik a rák kialakulásának esélyét
  8. hatékonyak az allergiás tünetek kezelésében
  9. csökkentik a magas koleszterinszintet

Magas flavonoid tartalmú ételek és italok

Sale Off
Szárított arónia - bio - 125g
1 890 Ft
Sale Off
Granatalma-kivonat-tabletta-bio-80db
4 690 Ft
OLDAL TETEJÉHEZ