Hajápolás titka-legyen erős és egészséges a hajad!

ZSÓFI

2023.03.01.

Olvasási idő:

5 perc

Minden nő álma a dús, fényes, erős és egészséges hajkorona. Minél szebb a hajunk, annál jobb a közérzetünk és magabiztosabbak is vagyunk. Ahhoz, hogy ezt a hatást elérjük, tennünk is kell érte! Megmutatjuk nektek a megfelelő hajápolás legfontosabb lépéseit.


Kezdjük az alappillérrel, hogy mit is kensz a hajadra. Minél természetesebb, natúr termékeket használsz, annál hálásabb lesz a hajad is. A természetes összetevőkből készült hajápolási termékek a legoptimálisabbak, hiszen kellően tisztítják, ápolják és védik a hajat a károsodástól. Ugyanúgy fontos a sampon, hajbalzsam éshajolaj használata is. Mindez a hajtípusodtól is függ, hiszen vannak korpásodás elleni, száraz és zsíros hajra samponok. Akár még fel lehet osztani göndör, hullámos vagy egyenes hajtípusokra is. A hajfestésnél is nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen összetevőjű samponokat, hajfestéketválasztasz, hiszen a nem megfelelő festés is nagyon tudja károsítani a hajszálakat.

  • 1. lépés: hajmosás előtti ápolás
  • 2. lépés: megfelelő hajmosás
  • 2. lépés: hajbalzsam használata
  • 4. lépés: hajszárítás és ápolás 
  • 5. lépés: hajformázás felkészítés
  • 6. lépés: megfelelő hajolaj használata
  • Hajápolási termékek

1. lépés: hajmosás előtti ápolás

Napjainkban népszerű a hajmosás előtti olajok használata a fejbőrön, melyek feltöltik a hajadat erővel és egészséggel. Ezek általában növényi olajok, vagy olajkeverékek. Érdemes hajmosás előtt a teljes hajra felkenni, vagy akár a fejbőrön is hagyni, kb. 30 percig.

2. lépés: a megfelelő hajmosás

A hajmosás a következő lépés, ami igazából a hajad megtisztítása. Öblítsd le vízzel a hajadat és mosd át a tisztító samponnal. Legjobb a langyos víz, mivel a forró víz a fejbőrödnek nem tesz jót, a hideg pedig nem tisztít eléggé.

3. lépés: hajbalzsam használata

A hajbalzsam használata ma már elengedhetetlen, hiszen ez ápolja, hidratálja és fényessé teszi a hajkoronát. Ügyeljünk arra, hogy egy diónyi mennyiséget vigyünk fel a hajra, elkerülve a fejbőrt, majd hagyjuk hatni 10 percig, és le kell mosni vízzel. Csavarj ki annyi vizet a hajadból, amennyit csak tudsz, majd tűzd fel a hajadat egy törölközőbe.


kókusz a kókuszolaj alapanyaga

4. lépés: hajszárítás és ápolás

Hajszárítás előtt használjhővédő sprayt, vagy krémet, ami elősegíti a gyors és kíméletes szárítást. Ha van időd és meleg van a szobában, hagyd magától megszáradni.

5. lépés: hajformázás és felkészítés

Hajformázás előtt is okvetlen használj hővédő sprayt, olajat vagy krémet, hiszen a göndörítés, hajvasalás károsítja a hajszálakat.


6. lépés: megfelelő hajolaj használata

A hajolaj használata egyszerű. Amikor már minden lépést elvégeztél, jöhet a hajvégek ápolása hajolajjal, egy borsószemnyi mennyiséget vigyél fel a hajvégekre, hogy megelőzd a hajvégeg töredezését. A legutolsó lépés, a haj hajlakkal való lefújása!


kókuszolaj sajtolas elott

Hajápolási termékek

A hajápolással nem csupán kívülről, hanem belülről is érdemes foglalkozni. Megmutatjuk nektek, hogy melyek azok a vitaminok, amiket természetgyógyászaink is ajánlanak. Ha gyönyörű egészséges hajkoronával szeretnétek büszkélkedni.

-TITOK Multivitamin és Halkollagén Peptidek + MSM - 300g: erősíti a szervezetet, óvja az egészséget, támogatja a szépséget. A szépséget támogatja a termék valamennyi alkotóeleme, de külön a bőr, és az ízületek tápanyagait, hialuronsavat és MSM-et, s ezek mellett a körmök egészségét is óvó, nagyobb mennyiségű szilíciumot is tartalmaz. Nem hagyták ki a különlegesen csengő shilajit sem, az indiai, tibeti és számos ősi gyógyászat évezredek óta nagy becsben tartott méregtelenítő-, erősítő-, fiatalítószerét.

-Hajvitamin biotinnal és folsavval - 60db: látványos eredményes, zamatos íz! Finom gumivitamin, hogy a hajad, a bőröd és a körmöd még egészségesebb és ragyogóbb legyen! Egy finom gumicukor, amely támogatja a haj, bőr, köröm egészségét!

-Svedaprash elixír - 200g: belső gondoskodó eszközként hat az arcbőrre, Tisztító gyógynövény dzsem, amely tisztítja a vért és törődik a szép arcbőrről. Mikor érdemes használni? Bőrallergia, fertőzés, ekcéma, atópiás dermatitis, csalánkiütés, bőrviszketés, pikelysömör, kiütés, kelések, gombásodás, szemölcsök, pigmentált foltok, aranyér, rosacea, pattanás esetén.

-Hair, Skin, Nails kapszula - 90db: a haj, a bőr és a körmök belső ápolására szolgál. Támogatja a bőr egészséges és fiatalos megjelenését. Ez a termék tartalmazza a Cynatine® HNS-t, szolubilizált keratin forradalmian új, szabadalmaztatott és biológiailag elérhető formáját.


kókuszolaj
OLDAL TETEJÉHEZ