Zsófi

2024.01.02.

Olvasási idő:

3 perc

Hamis Snickers recept

Ez az egyszerű datolyás Snickers recept egészséges és finom alternatívát kínál az édességekhez. A datolya természetes édesítő rostokkal és antioxidánsokkal, míg a mogyoróvaj tápláló zsírokat és fehérjét biztosít. A csokoládé bevonat pedig nemcsak ízletes, de a kakaó antioxidánsai is támogatják az egészséget. Egyszerű elkészítése mellett minimalizálja a hozzáadott cukor mennyiségét, így ideális választás édességnek.

Hamis Snickers recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 1 tábla

Fagyasztási idő: 1-2 óra

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Szeleteljünk fel 12 darab kimagozott medjool datolyát, és helyezzük őket egymás mellé, négy sorban, hat darab datolya félbe, egy sütőpapírra. Fedjük le egy másik sütőpapírral, és egy kis sodrófa segítségével nyújtsuk el.

2. Lépés

Kenjed a crunchy mogyoróvajat az összetört datolya "táblára", ha nem crunchy, akkor szórd meg földimogyoróval.

3. Lépés

Adja a csokoládét és a kókuszolajat egy mikrohullámú sütőre alkalmas tálba. Melegítse 20 másodperces időközönként a mikrohullámú sütőben. Minden intervallum után vegyed ki a tálat a mikrohullámú sütőből, és óvatosan keverjed meg.

4. Lépés

Szórjunk a puffasztot quinoát a csokoládéra. Tegyed a fagyasztóba 1-2 órára, hogy megszilárduljon. Ezután törjed szét, vagy vágd kisebb darabokra. Tegyed vissza a fagyasztóba, hiszen úgy a finom, amikor a megszilárdult csokoládé roppan!


Már kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ