Zsófi

2022.12.10.

Olvasási idő:

3 perc

Ettél már egészséges tésztasalátát?

Felgyorsult világunkban egyre többen szenvednek különböző ételek okozta allergiás panaszoktól.

Az egyik ilyen allergiát okozó anyag a glutén. A búzaszem belsejében található fehérje, más néven sikér.

A glutén felel a tésztafélék rugalmasságáért ezért agluténmentes tésztáknak az elkészítése kicsit eltér a hagyományostól.

Szerencsére senkinek nem kell lemondania egy jó tészta ételről, csak mert cöliákiával küzd.

Nagyon sok alternatíva létezik, amivel kiváltható a hagyományos búzából készült száraztészta.

Készítenek tésztát kukoricalisztből, csicseriborsó lisztből, rizslisztből, quinoából, hajdinából, maglisztekből és még sorolhatnánk, mert nagyon széles a kínálat.

Hideg tésztasaláta zöld pestoval


Kategória: Főétel

Előkészítési idő: 15 perc

Adag: 2 fő

Főzési idő: 5 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán

Egy hideg pestos tésztasalát fogunk elkészíteni glutén- és laktózmentes alapanyagokból. :)


Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

A gluténmentes tészta főzésekor fontos a főzővíz mennyisége: 100 g tésztát 1 liter vízben tudunk megfőzni, úgy, hogy ne ragadjanak össze.

Tehát 1 liter vizet felteszünk forrni, ha felforrt beletesszük a 2 tk. sót és a tésztát. Fontos főzés közben kevergetni, mert magas keményítő tartalma miatt könnyen összeragadnak. 5 perc főzés után érdemes megkóstolni, mert könnyen túl főhet.

2. Lépés

Leszűrjük a tésztát és hideg vízzel leöblítjük.

3. Lépés

A pestot 1 ek olíva olajjal kikeverjük, a tésztára tesszük és alaposan átforgatjuk.

4. Lépés

Mehet rá a paradicsom és a parmezán ízlés szerint.


Jó étvágyat! :)

OLDAL TETEJÉHEZ