Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2022.12.10.
Olvasási idő:
3 perc
Felgyorsult világunkban egyre többen szenvednek különböző ételek okozta allergiás panaszoktól.
Az egyik ilyen allergiát okozó anyag a glutén. A búzaszem belsejében található fehérje, más néven sikér.
A glutén felel a tésztafélék rugalmasságáért ezért agluténmentes tésztáknak az elkészítése kicsit eltér a hagyományostól.
Szerencsére senkinek nem kell lemondania egy jó tészta ételről, csak mert cöliákiával küzd.
Nagyon sok alternatíva létezik, amivel kiváltható a hagyományos búzából készült száraztészta.
Készítenek tésztát kukoricalisztből, csicseriborsó lisztből, rizslisztből, quinoából, hajdinából, maglisztekből és még sorolhatnánk, mert nagyon széles a kínálat.
Kategória: Főétel
Előkészítési idő: 15 perc
Adag: 2 fő
Főzési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán
Egy hideg pestos tésztasalát fogunk elkészíteni glutén- és laktózmentes alapanyagokból. :)
1. Lépés
A gluténmentes tészta főzésekor fontos a főzővíz mennyisége: 100 g tésztát 1 liter vízben tudunk megfőzni, úgy, hogy ne ragadjanak össze.
Tehát 1 liter vizet felteszünk forrni, ha felforrt beletesszük a 2 tk. sót és a tésztát. Fontos főzés közben kevergetni, mert magas keményítő tartalma miatt könnyen összeragadnak. 5 perc főzés után érdemes megkóstolni, mert könnyen túl főhet.
2. Lépés
Leszűrjük a tésztát és hideg vízzel leöblítjük.
3. Lépés
A pestot 1 ek olíva olajjal kikeverjük, a tésztára tesszük és alaposan átforgatjuk.
4. Lépés
Mehet rá a paradicsom és a parmezán ízlés szerint.
Jó étvágyat! :)