Zsófi

2024.03.08.

Olvasási idő:

3 perc

Húsvéti fonott kalács recept

A fonott kalács receptben a teljes kiőrlésű liszt/zabliszt magas rosttartalommal rendelkezik, támogatva az emésztést és biztosítva hosszan tartó teltségérzetet. Ezek a lisztek továbbá vitaminokat, például B-vitaminokat és E-vitamint, valamint ásványi anyagokat, mint a magnézium és a vas, tartalmazhatnak. A juharszirup vagy méz természetes édesítőszerek, melyek kis mennyiségben ásványi anyagokat és antioxidánsokat is hozzáadnak a recepthez, így ezek az egészséges összetevők együttesen kínálnak finom és tápláló húsvéti élvezetet.

Fonott kalács recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 1 nagyobb kalács

Sütési idő: 25-30 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: 

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő egy kalácsformát és béleld ki sütőpapírral.
A tészta elkészítéséhez keverd össze a lisztet, élesztőt és sót egy tálban.

2. Lépés

Melegítsd fel a tejet, majd keverd hozzá a mézet és olvaszd bele a kókuszolajat vagy vajat. Hagyd langyosra hűlni.

Üsd fel a tojásokat egy másik tálban, majd öntsd hozzájuk a langyos tejes keveréket. Keverd össze.


3. Lépés

Lassan öntsd a nedves összetevőket a szárazakhoz, és gyúrd össze a tésztát. Gyúrd be a tésztát addig, amíg sima és rugalmas lesz. Adj hozzá szükség esetén lisztet. 

Keverd hozzá a tölteléket: mazsola vagy aszalt gyümölcsök, őrölt fahéj és dió. (Készítheted töltelék nélkül is)


4. Lépés

Formázz egy nagy gombócot a tésztából, majd helyezd a formába. Süsd 25-30 percig, vagy amíg a kalács teteje aranybarnára sül. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és élvezd az egészséges húsvéti kalácsot! 


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ