Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2024.03.08.
Olvasási idő:
3 perc
A fonott kalács receptben a teljes kiőrlésű liszt/zabliszt magas rosttartalommal rendelkezik, támogatva az emésztést és biztosítva hosszan tartó teltségérzetet. Ezek a lisztek továbbá vitaminokat, például B-vitaminokat és E-vitamint, valamint ásványi anyagokat, mint a magnézium és a vas, tartalmazhatnak. A juharszirup vagy méz természetes édesítőszerek, melyek kis mennyiségben ásványi anyagokat és antioxidánsokat is hozzáadnak a recepthez, így ezek az egészséges összetevők együttesen kínálnak finom és tápláló húsvéti élvezetet.
Kategória: Desszert
Előkészítési idő: 5 perc
Adag: 1 nagyobb kalács
Sütési idő: 25-30 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének:
1. Lépés
2. Lépés
Melegítsd fel a tejet, majd keverd hozzá a mézet és olvaszd bele a kókuszolajat vagy vajat. Hagyd langyosra hűlni.
Üsd fel a tojásokat egy másik tálban, majd öntsd hozzájuk a langyos tejes keveréket. Keverd össze.
3. Lépés
Lassan öntsd a nedves összetevőket a szárazakhoz, és gyúrd össze a tésztát. Gyúrd be a tésztát addig, amíg sima és rugalmas lesz. Adj hozzá szükség esetén lisztet.
Keverd hozzá a tölteléket: mazsola vagy aszalt gyümölcsök, őrölt fahéj és dió. (Készítheted töltelék nélkül is)
4. Lépés
Formázz egy nagy gombócot a tésztából, majd helyezd a formába. Süsd 25-30 percig, vagy amíg a kalács teteje aranybarnára sül. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és élvezd az egészséges húsvéti kalácsot!
Kész is! :)