Zsófi

2024.06.25.

Olvasási idő:

3 perc

Jeges kávé recept

A jeges kávé remek választás lehet azok számára, akik hűsítő, mégis élénkítő italra vágynak a forró nyári napokon. Gazdag antioxidánsokban. Glutén-, laktóz- és cukormentes, így azok is fogyaszthatják, akik bizonyos élelmiszer-intoleranciákkal küzdenek. A cukormentes édesítésnek köszönhetően alacsony a kalóriatartalma, ezáltal beilleszthető egy kalóriatudatos étrendbe is. Ez az ital nem csak finom, de segít fenntartani a vitalitást és az energiaszintet anélkül, hogy felesleges adalékokat juttatna a szervezetbe. Jó kis nyár hűsítő ital!

Jeges kávé recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag:  1 adag

Sütési idő: 5 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Kezdd az elkészítését azzal, hogy előző este készítesz egy erős kávét. Használhatsz hozzá french press-t, eszpresszó kávéfőzőt, vagy bármilyen más módszert, amit szoktál.

Hagyd a kávét a hűtőben éjszakára hűlni, hogy másnapra tökéletesen hideg legyen.

2. Lépés

Ízesítsd a kávét eritrittel vagy választott cukormentes édesítőszereddel. Ezt akár már az előző este megteheted, miközben még meleg a kávé, hogy az édesítőszer jobban feloldódjon.

3. Lépés

Tölts egy nagy poharat jégkockákkal. Öntsd rá a hideg kávét. Lassan öntsd hozzá a növényi tejet, hogy szép rétegeket képezzen, vagy keverd össze, ha egyenletesebb ízt szeretnél.

4. Lépés

Kóstold meg, és szükség esetén adj hozzá több édesítőszert. Díszítheted további jégkockákkal, egy szelet citrommal vagy kis fahéjjal a tetején a különleges ízélményért.


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ