Zsófi

2023.02.20.

Olvasási idő:

3 perc

Mogyoróvajjal töltött datolya recept

A datolya kiváló természetes édesítőszer. Úgy vélték, hogy Iránból származik, mivel az egyiptomiak sokkal korábban bort készítettek belőle. A datolya egy trópusi gyümölcs, melyet a datolyapálmán termesztenek kis fürtökben. Rendkívül tápláló gyümölcs, puha húsa van és egyedülállóan édes íze. Ha valamilyen édesre vágynál, válaszd a datolyát! B6-vitaminban, A-vitaminban, K- és C-vitaminban is gazdag.

Sokan használják sütemények, energia szeletek, zabkekszek és egyéb finomságok édesítésére, de önmagában is megállja a helyét, hiszen nagyon finom!

Karamellás ízű mogyoróvajjal töltött datolya


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 1 db

Fagyasztási idő: 20 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Vegán

Ha valami édesre vágysz, készítsd el ezt a nagyon egyszerű mogyoróvajjal töltött datolya receptünk, hiszen olyan karamellás íze van, mint a snickersnek. :)

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

A datolyákat magozd ki, majd töltsd meg mogyoróvajjal.

2. Lépés

Helyezd a datolyákat egy tányérra és tedd a fagyasztóba 10-15 percre.

3. Lépés

Ameddig dermednek a datolyák, az étcsokoládét olvaszd fel.

4. Lépés

Minden datolyát mártsuk meg az olvasztott csokoládéba, majd tegyük hűtőbe 30 percre.


5. Lépés

Szórd meg pirított mogyoróval, pici sóval vagy kókuszreszelékkel.



Jó étvágyat! :)

OLDAL TETEJÉHEZ