Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2023.02.20.
Olvasási idő:
3 perc
A datolya kiváló természetes édesítőszer. Úgy vélték, hogy Iránból származik, mivel az egyiptomiak sokkal korábban bort készítettek belőle. A datolya egy trópusi gyümölcs, melyet a datolyapálmán termesztenek kis fürtökben. Rendkívül tápláló gyümölcs, puha húsa van és egyedülállóan édes íze. Ha valamilyen édesre vágynál, válaszd a datolyát! B6-vitaminban, A-vitaminban, K- és C-vitaminban is gazdag.
Sokan használják sütemények, energia szeletek, zabkekszek és egyéb finomságok édesítésére, de önmagában is megállja a helyét, hiszen nagyon finom!
Kategória: Desszert
Előkészítési idő: 5 perc
Adag: 1 db
Fagyasztási idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Vegán
Ha valami édesre vágysz, készítsd el ezt a nagyon egyszerű mogyoróvajjal töltött datolya receptünk, hiszen olyan karamellás íze van, mint a snickersnek. :)
1. Lépés
A datolyákat magozd ki, majd töltsd meg mogyoróvajjal.
2. Lépés
Helyezd a datolyákat egy tányérra és tedd a fagyasztóba 10-15 percre.
3. Lépés
Ameddig dermednek a datolyák, az étcsokoládét olvaszd fel.
4. Lépés
Minden datolyát mártsuk meg az olvasztott csokoládéba, majd tegyük hűtőbe 30 percre.
5. Lépés
Szórd meg pirított mogyoróval, pici sóval vagy kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat! :)