Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2024.09.04.
Olvasási idő:
4 perc
A házi készítésű kókuszgolyók nemcsak finomak, de rendkívül táplálóak is, így tökéletes választás uzsonnára vagy bármilyen napközbeni snacknek. A kókusz természetesen gazdag rostokban, egészséges zsírokban és ásványi anyagokban, amelyek hozzájárulnak az emésztés javításához és az energiatermeléshez. A datolya természetes édességet ad a golyóknak anélkül, hogy hozzáadott cukorra lenne szükség, emellett értékes rostokat és antioxidánsokat biztosít. A magkrémek és a kókuszolaj szintén támogatják a szív egészségét, és segítenek a tartós energiában. Az ilyen kókuszgolyók nemcsak egészségesek, de könnyen hordozhatók is, így bárhol és bármikor fogyaszthatók, amikor egy gyors, tápláló falatra van szükséged!
Kategória: Uzsonna/Desszert
Előkészítési idő: 8 perc
Adag: 12-15 db
Sütési idő: 0 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Laktózmentes
1. Lépés
Áztasd be a datolyákat 10-15 percre meleg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Egy aprítógépbe tedd a datolyákat, kókuszreszeléket, kakaóport, zabpelyhet, kókuszolajat, mandulavajat és a vaníliakivonatot.
2. Lépés
Addig mixeld, amíg egy homogén masszát kapsz. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet.
Formázz kis golyókat a masszából, majd hempergesd meg őket kókuszreszelékben.
3. Lépés
Tedd hűtőbe 20-30 percre, hogy megszilárduljanak.
Kész is! :)