Zsófi

2024.09.04.

Olvasási idő:

4 perc

Kókuszgolyó recept

A házi készítésű kókuszgolyók nemcsak finomak, de rendkívül táplálóak is, így tökéletes választás uzsonnára vagy bármilyen napközbeni snacknek. A kókusz természetesen gazdag rostokban, egészséges zsírokban és ásványi anyagokban, amelyek hozzájárulnak az emésztés javításához és az energiatermeléshez. A datolya természetes édességet ad a golyóknak anélkül, hogy hozzáadott cukorra lenne szükség, emellett értékes rostokat és antioxidánsokat biztosít. A magkrémek és a kókuszolaj szintén támogatják a szív egészségét, és segítenek a tartós energiában. Az ilyen kókuszgolyók nemcsak egészségesek, de könnyen hordozhatók is, így bárhol és bármikor fogyaszthatók, amikor egy gyors, tápláló falatra van szükséged!

Kókuszgolyó recept


Kategória: Uzsonna/Desszert

Előkészítési idő: 8 perc

Adag:  12-15 db

Sütési idő: 0 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Laktózmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Áztasd be a datolyákat 10-15 percre meleg vízbe, hogy megpuhuljanak.

Egy aprítógépbe tedd a datolyákat, kókuszreszeléket, kakaóport, zabpelyhet, kókuszolajat, mandulavajat és a vaníliakivonatot.

2. Lépés

Addig mixeld, amíg egy homogén masszát kapsz. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet.

Formázz kis golyókat a masszából, majd hempergesd meg őket kókuszreszelékben.

3. Lépés

Tedd hűtőbe 20-30 percre, hogy megszilárduljanak.


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ