Zsófi

2024.04.05.

Olvasási idő:

3 perc

Legfinomabb kókuszkocka recept : egyszerű kókuszkocka gyors

Ez a kókuszkocka recept egészséges választás, mivel a mandulaliszt és a kókuszliszt kiváló tápanyagforrások. A mandulaliszt magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, ami energiát biztosít és segíthet a vércukorszint stabilizálásában. A kókuszliszt gazdag rostokban és ásványi anyagokban, amelyek támogatják az emésztést és az immunrendszert, valamint hozzájárulhatnak a csontok egészségéhez. Ezek az összetevők lehetővé teszik az egészségesebb desszertek elkészítését, csökkentve a feldolgozott élelmiszerek és finomított cukrok fogyasztását.


Legfinomabb kókuszkocka recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: kb. 15-20 db (nagyságtól függ)

Sütési idő: 20-25 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Vegán, Laktózmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és béleljünk ki egy négyzet alakú sütőformát sütőpapírral. Egy közepes tálban keverjük össze a mandulalisztet, kókuszlisztet, kókuszreszeléket, kókuszvirágcukrot és sót.

2. Lépés

Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat, mandulatejet és vanília kivonatot vagy aromát. Keverjük össze, amíg egy homogén tészta nem keletkezik. Nyomkodjuk a tésztát az előkészített sütőformába, és egyengessük el. Süssük 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül, majd hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Miközben a sütemény hűl, készítsük el a csokoládébevonatot. Olvasszuk fel a vegán étcsokoládét és a kókuszolajat egy tálban, amíg sima masszát nem kapunk. Vágjuk a kihűlt kókuszkockát kockákra.

4. Lépés

Forgassuk meg a kókuszkockák mindegyik oldalát a csokoládébevonatba, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, hogy a csokoládé megszilárdulhasson. Addig szórjuk meg kókuszreszelékkel az egész kockát. Hagyjuk a csokoládébevonatot teljesen megdermedni, majd tálaljuk vagy tartsuk hűtőszekrényben tárolva.


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ