Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2024.04.05.
Olvasási idő:
3 perc
Ez a kókuszkocka recept egészséges választás, mivel a mandulaliszt és a kókuszliszt kiváló tápanyagforrások. A mandulaliszt magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, ami energiát biztosít és segíthet a vércukorszint stabilizálásában. A kókuszliszt gazdag rostokban és ásványi anyagokban, amelyek támogatják az emésztést és az immunrendszert, valamint hozzájárulhatnak a csontok egészségéhez. Ezek az összetevők lehetővé teszik az egészségesebb desszertek elkészítését, csökkentve a feldolgozott élelmiszerek és finomított cukrok fogyasztását.
Kategória: Desszert
Előkészítési idő: 5 perc
Adag: kb. 15-20 db (nagyságtól függ)
Sütési idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Vegán, Laktózmentes
1. Lépés
2. Lépés
Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat, mandulatejet és vanília kivonatot vagy aromát. Keverjük össze, amíg egy homogén tészta nem keletkezik. Nyomkodjuk a tésztát az előkészített sütőformába, és egyengessük el. Süssük 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül, majd hagyjuk kihűlni.
3. Lépés
Miközben a sütemény hűl, készítsük el a csokoládébevonatot. Olvasszuk fel a vegán étcsokoládét és a kókuszolajat egy tálban, amíg sima masszát nem kapunk. Vágjuk a kihűlt kókuszkockát kockákra.
4. Lépés
Forgassuk meg a kókuszkockák mindegyik oldalát a csokoládébevonatba, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, hogy a csokoládé megszilárdulhasson. Addig szórjuk meg kókuszreszelékkel az egész kockát. Hagyjuk a csokoládébevonatot teljesen megdermedni, majd tálaljuk vagy tartsuk hűtőszekrényben tárolva.
Kész is! :)