Zsófi

2023.03.06.

Olvasási idő:

3 perc

Kókuszos vanília pudingos zabkása

A zabkását már szinte mindenki ismeri, hiszen egyre népszerűbb a fogyasztása. A zab a világ egyik legegészségesebb gabonái közé tartozik. A zabpehely rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag. A zab jó forrása a tiaminnak, magnéziumnak és cinknek.

A zabot ma már sokféleképpen lehet fogyasztani: turmixokban, kásákban, muffinokban, kenyerekben, müzliszeletekben és még sorolhatnánk. Egyél te is egészséges gabonát!

Pudingos chia magos zabkása


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 3 perc

Adag: 1 adag

Fagyasztási idő: 30 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán

Növényi alapú és egyszerű elkészíteni. Ha te is meguntad már a zabkását és nincs időd a reggelivel foglalkozni, készítsd el még előző este ezt a kását és reggel csak el kell fogyasztanod!


Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Keverd össze a zabpelyhet, a vizet és a kókuszvirágcukrot, mad 90másodpercig tedd a mikróba és hagyd állni 5 percig.

2. Lépés

Helyezd a zabréteg tetejére a vaníliás fehérjés pudingot.

3. Lépés

30másodpercig a mikróba olvaszd fel a csokit, majd add hozzá a joghurtot és a mandulatejet.

4. Lépés

Szórd meg a tetejét kókuszreszelékkel, és hagyd a hűtőben legalább 2 órán át.


Jó étvágyat! :)

OLDAL TETEJÉHEZ