Zsófi

2023.12.13.

Olvasási idő:

3 perc

Lencse recept

A lencse kiváló fehérje- és rostforrás, támogatja az izomépítést, segíti az emésztést, és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Gazdag ásványi anyagokban, mint például vas, foszfor és magnézium, amelyek fontosak az egészséges szervezet működéséhez. Alacsony zsírtartalmával és magas tápértékével hozzájárul az egészséges étrend kialakításához. A lencse könnyen elkészíthető és sokoldalúan felhasználható, így ideális táplálék a kiegyensúlyozott étrend részeként.


Lencse recept újévi köretnek


Kategória: Köret

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 1 adag

Sütési idő: 0 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: 

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Mossd meg alaposan a lencsét. Egy lábasban forrósítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát üvegesre.


2. Lépés

Adj hozzá a lencsét, köményt, római köményt és kurkumát. Keverd jól össze. Öntsd fel vízzel (kb. 2-3 csésze) és főzd, amíg a lencse megpuhul (kb. 20-25 perc).


3. Lépés

Fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Turmixold vagy törj pépesre a lencsét. Tálald friss korianderrel vagy petrezséllyel a tetején.


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ