Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2022.12.13.
Olvasási idő:
4 perc
Meglehetősen gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Tartalmaz C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, káliumot, fehérjét és magas a rosttartalma is. Annak ellenére, hogy a mogyoróvaj fehérjében gazdag, mégsem teljes értékű fehérjeforrás. Ez az alacsony metionin tartalma miatt van, ami egy esszenciális aminosav.
A földimogyoróvaj sokak kedvence, hiszen finom az íze, krémes az állaga és széles körben felhasználható a konyhában. Alkalmas például reggelire, desszertekbe, mártásokba vagy húsok ízesítésére.
Ha te is beszerezted a mogyoróvajat, akkor gyorsan készíthetünk belőle egy Isteni fahéjas, mogyoróvajas kekszet.
Kategória: Desszert
Előkészítési idő: 25 perc
Adag: 5 adag (5db/adag)
Sütési idő: 12 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán
A fahéjas, mogyoróvaj keksz receptünkkel egy egészséges, laktató uzsonnát tudsz készíteni az egész családnak, vagy akár a vendégeknek.
1. Lépés
A krémes állagú mogyoróvajhoz, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a tojást, az eritritet és jó alaposan kikeverjük
2. Lépés
A lisztet keverjük el a sütőporral és a fahéjjal, majd dolgozzuk a masszához és tegyük hűtőbe kb. fél órára (morzsalékos lesz, nem kell összeállnia gombóccá)
3. Lépés
A sütőt melegítsük elő 160 °c-ra
4. Lépés
Vegyük ki a hűtőből a tésztát és diónyi méretű gombócokat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük egymástól kb. 3 cm távolságra, villával kicsit meglapogatjuk és 10-12 perc alatt készre sütjük
Hagyjuk kihűlni és fogyasztható akár reggelire vagy tízóraira
Jó étvágyat! :)