Zsófi

2023.12.13.

Olvasási idő:

3 perc

Narancsos mandulakeksz recept

A mandulaliszt kiváló alternatívája a hagyományos búzaliszteknek, mivel gluténmentes, így ideális lehet gluténérzékenyek vagy lisztérzékenyek számára. Emellett gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és egészséges zsírokból, például telítetlen zsírsavakból áll, ami hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez. A mandulaliszt alacsony szénhidráttartalma és magas fehérjetartalma pedig segíthet a vércukorszint stabilizálásában és hozzájárulhat a teltségérzet kialakulásához.


Narancsos mandulakeksz recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 10-12 db

Sütési idő: 10-12 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: 

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit. Egy nagy tálban keverd össze a mandulalisztet, kókuszlisztet, sütőport és sót.


2. Lépés

Egy másik tálban keverd össze a mézet (vagy juharszirupot), olvasztott kókuszolajat, tojást, vaníliát, és adj hozzá a frissen facsart narancslevet és reszelt narancshéjat. Lassan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy egynemű tésztát kapsz.


3. Lépés

Kanalazd a tésztát kisebb gombócokká a sütőpapírra, majd lapítsd le őket egy kicsit. Ne felejtsd el őket megszórni néhány mandulaszelettel a díszítéshez! Süsd őket aranybarnára, körülbelül 10-12 perc alatt. Hagyd hűlni, majd szolgáld fel az egészséges, narancsos mandulakekszeket egy csésze forró tea vagy kávé mellé. 



Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ